Vlees bakken, het hoeft niet moeilijk te zijn. Toch is niet ieder stuk vlees hetzelfde en zijn een paar tips & tricks voor het bakken van vlees altijd welkom. In dit artikel vind je een overzicht van hoe je verschillende soorten vlees moet bakken. Zo ben je voortaan altijd goed voorbereid als je bijvoorbeeld een biefstuk, rib eye of entrecote moet bakken!
De benodigdheden voor het bakken van vlees
Het bakken van vlees doe je natuurlijk niet zonder de standaard benodigdheden. Ten eerste heb je natuurlijk een goede pan nodig. Maar hoe weet je nou welk vlees in welke pan moet? Geen probleem, ook daar helpen we je een handje bij. Wij hebben een overzicht van alle vleespannen gemaakt. Zo weet je precies welke pan je moet gebruiken voor bijvoorbeeld een bavette, maar leer je ook de verschillende smaken die je kan creëren door met de juiste pan te werken. Daarnaast heb je ook voor (bijna) iedere vleessoort genoeg (bak)boter, peper en zout nodig.
Biefstuk bakken
Een biefstuk bakken is helemaal niet zo moeilijk. Maar je wilt natuurlijk wel de beste biefstuk bereiden. Geen probleem, ‘We got you’. Wij nemen je bij de hand van benodigde ingrediënten tot verbluffend eindresultaat. Met onze tips weet je zeker dat je een meester wordt in vlees bakken. Binnen een handomdraai word jij de chefkok in huis en verbluf je iedereen met jouw indrukwekkende kookkunsten. Zo bak je de lekkerste biefstuk.
Entrecote bakken
Ook de bereiding van een entrecote duurt niet al te lang. Daarom is het belangrijk dat je op tijd en juist handelt. De entrecote is het lievelingsvlees van veel fijnproevers, dus je moet heel hard je best doen om de verwachtingen te overtreffen. Maar wees gerust, met onze handleiding voor het bakken van een entrecote weet je zeker dat je scoort. Op deze manier wordt het vlees bakken niet alleen lekker, maar ook nog eens leuk!
Rib eye bakken
De rib eye is het vlees voor de stoere mannen, maar ook stoere mannen moeten wegwijs zijn in de keuken. Wij weten zeker dat we je nog een paar nuttige tips kunnen geven om de rib eye nét iets lekkerder te maken. Het bakken van vlees kent namelijk veel verborgen geheimen, deze brengen wij aan het licht. Zo kunnen ook echte mannen de lekkerste rib eye bakken.
Bavette bakken
De bavette is een iets minder bekend stuk vlees, dat betekent echter niet dat het niet net zo lekker is. De bavette is een ‘hidden gem’ onder de vleessoorten. Het beste van alles is dat de bavette zo gebakken is. Zo zie je maar weer dat het bakken van vlees helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Volg onze stappen en wordt een expert in het bakken van een bavette.
Spareribs bakken
De spareribs zijn toch wel het buitenbeentje van de vleessoorten. Waar je alle bovenstaande soorten in de pan bakt, heb je voor het bakken van spareribs alleen een oven en eventueel een barbecue nodig. Ook duurt de bereiding van spareribs een stuk langer. Heb jij het geduld en kan je een uitdaging aan? Dan raden wij je aan om eens dit heerlijke recept voor spareribs uit te proberen. Lekkerder ga je ze echt nooit maken!