Wat zijn de ingrediënten voor het bakken van spareribs
In tegenstelling tot een biefstuk of een bavette, bak je de spareribs niet in een koekenpan, maar in de oven. Het bakken van overheerlijke spareribs duurt ook iets langer én je hebt er wat meer ingrediënten voor nodig.
- 600 gram spareribs
- 2 eetlepels donkere basterdsuiker
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel worchestershiresaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 50 ml ketjap
- 2 teentjes knoflook
Tip van ons: haal de spareribs bij de lokale slager, ze zijn dan iets duurder, maar je proeft het verschil!
Zorg voor smaaksensatie met marinade
Voordat de spareribs de oven in gaan, moet er een marinade klaar gemaakt worden. Dit doe je door de knoflook fijn te hakken en alle ingrediënten behalve de spareribs zelf door elkaar te mengen. Na een tijdje mengen is de eerste stap klaar. Vervolgens haal je het witte vlies van de spareribs af en bestrijk je het goddelijke vlees met een groot deel van de zelfgemaakte marinade. Hierna is het een kwestie van geduld. Dek de spareribs af en laat het geheel minimaal 3 uur lang marineren.
Zo kun jij het beste spareribs bakken in de oven
Na bijna 3 uur kun je de oven voorverwarmen op 130 graden. Wanneer de oven warm is, kun je de spareribs met de holle kant naar boven op de bakplaat mét bakpapier leggen. Daarna bedek je het vlees opnieuw met aluminiumfolie en laat je de spareribs voor ongeveer een uur bakken. Na een uur verhoog je de temperatuur van de oven naar 170 graden en laat je het vervolgens nog een uur liggen.
Spareribs krokant bakken op de barbecue
Na dit uur haal je de spareribs uit de oven en haal je het aluminiumfolie eraf. Nu gooi je de overgebleven marinade met liefde over de warme spareribs en als laatste laat je het vlees opnieuw 30 minuten krokant bakken in de oven, denk eraan: zónder aluminiumfolie. Je kunt er ook voor kiezen om de spareribs het laatste half uur op de barbecue te bakken, dit geeft ze een extra ‘smokey’ smaak.