De feestdagen staan voor de deur. Tijd dus voor een goed glas whisky bij het toetje, of juist bij het hoofdgerecht? De vraag is alleen: hoe kun je het beste whisky combineren met eten? En wat moet je vooral niet doen?
Whisky combineren met eten doe je zo
Wij mannen houden wel van een goed glas whisky op z’n tijd. En wanneer kan je dat nou beter doen dan tijdens de feestdagen? Zeker als jij die viert met vrienden, familie of een partner die ook een glaasje kan waarderen.
Dit moet je niet doen als jij whisky gaat combineren met eten
Niet elke smaak gaat goed samen met whisky, net zoals je niet elke willekeurige wijn schenkt bij je hoofdgerecht. Probeer in elk geval geen smaken met elkaar te combineren die te erg op elkaar lijken. Gerookt eten, zoals zalm, serveer je dus het beste zonder een whisky die ook rokerig is. De smaak van je gerecht moet ook niet té overheersend zijn. Een maaltijd die onder de peper zit of juist heel bitter smaakt, komt niet mooi samen met de whisky die je hebt uitgekozen.
Hoe combineer je whisky met eten?
Let goed op de hoeveelheid die je serveert. Een licht gerecht kan bijvoorbeeld prima bij een whisky die ook licht is van smaak. Een zwaardere whisky kun je vervolgens combineren met eten dat wat zwaarder op de maag ligt. Bak je gerechten daarnaast met veel boter. De klassieke combinatie van een glas whisky en een mooi stuk vlees is nog steeds de beste keuze die je kunt maken.
Ben jij of je tafelgast niet zo’n fan van whisky? Dan hoef je je niet druk te maken over de juiste manier van je whisky combineren met het eten op je bord. Check in plaats daarvan de manieren om wijn te combineren met je gerechten. Want een lekker wijntje is ook zeker een goede toevoeging aan een maaltijd.