Een bekende uitspraak is dat liefde door de maag gaat. Maar wat moet je eigenlijk koken als je een eerste date te pakken hebt? Om je een handje te helpen vind je in dit artikel een lekker pastagerecht op basis van een recept van HelloFresh. Met deze romige pesto tortellini steel je gegarandeerd de show.
Cheat meal om van te genieten
Pesto tortellini is een pareltje uit de Italiaanse keuken, maar laten we meteen eerlijk zijn: dit gerecht gaat je echt niet helpen om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Het is dus een beetje een cheat meal waar je heerlijk van kunt genieten. Als je de volgende dag een extra rondje loopt (of diezelfde avond nog flink van bil gaat!), dan hoef je je echt niet schuldig te voelen. Wel kun je ervoor kiezen om sommige ingrediënten uit het gerecht te laten, maar wij raden aan om dit niet te doen. Ieder component zorgt er namelijk voor dat het eindresultaat subliem wordt.
Perfect voor een date night
Wij hebben ook meteen een leuk gespreksonderwerp voor tijdens je date night: het verhaal van de tortellini. Het verhaal gaat namelijk dat deze pasta in Bologna is ontstaan. Hier werd de gevulde pasta turteléin genoemd. Deze naam werd gegeven door een herbergier die op een dag de mooie Venus als logee mocht verwelkomen. ‘s Avonds wilde de herbergier Venus begluren door het sleutelgat, maar hij zag niets anders dan alleen een glimp van haar navel. Dit beeld vormde inspiratie voor de herbergier om een nieuwe type pasta te maken in de vorm van een navel: de tortellini!
Tortellini wordt vanwege dit verhaal ook wel de “navel van Venus” genoemd. Het is een veelzijdige pasta die te combineren is met allerlei ingrediënten en sauzen. Een van onze favoriete combinaties is het onderstaande recept voor tortellini met pesto!
Tortellini pesto recept (voor twee personen)
Ingrediënten
- 250 gr tortellini formaggio e noci pasta (bij voorkeur de verse variant)
- 125 gr champignons
- 150 gr crème fraîche
- Halve rode ui
- 125 gr pesto (kun je ook zelf maken met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum)
- 125 gr rundergehakt
- Geraspte Parmezaanse kaas
- Zongedroogde tomaat op olie (uit een potje)
Zo maak je het
- Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe aan het kookwater, zodat de pasta niet aan elkaar blijft plakken als je het afgiet.
- Bak tegelijkertijd het gehakt rul in een koekenpan. Breng het op smaak met een beetje zout en peper.
- Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes en voeg beide toe aan het gehakt in de pan.
- Voor de saus meng je de crème fraîche en de pesto bij elkaar in de koekenpan. Roer alles goed door en laat het geheel langzaam pruttelen op een zacht vuurtje.
- Giet de pasta af en gooi deze in de pan met de saus, groenten en gehakt. Roer alles nogmaals goed door en verwarm het nog een aantal minuten.
- Verdeel de tortellini over twee borden en garneer het gerecht met de Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten.
Wijntip: schenk er Cabernet sauvignon uit Chili bij. Buon appetito!