Maak kennis met de smaaksensatie van dit jaar: de Tompoucebol. Een overheerlijke combinatie tussen een oliebol en een tompouce, waarom hebben we hier niet eerder over nagedacht? Op dit moment is deze verrukkelijke uitvinding te verkrijgen bij slechts één oliebollenkraam (waar het overigens nu stormloopt) maar je kunt ‘m natuurlijk ook gewoon zelf maken!
De Tompoucebol is de smaaksensatie deze koude dagen
Ondertussen zie je ze weer overal tevoorschijn komen: de oliebollenkramen. Je kunt er niet voorbij lopen zonder in de verleiding te komen om een zak met vette deegbollen mee te nemen. Een beetje poedersuiker eroverheen en smullen maar. Hoe kun je een typisch Nederlandse lekkernij nu nóg lekkerder, vetter en Nederlandser maken? Nou, door er gewoon de smaak van tompouce aan toe te voegen. Zie hier de creatie van de Tompoucebol.
Heerlijke room, glazuur gemengd met een oliebol
Wie is deze held die op dit geweldige idee is gekomen? De naam van deze geniale oliebollenbakker is Dennis Muller. Hij kwam op het idee van de Tompoucebol. Vanaf deze maand stelen de vetbollen mét roze glazuurlaag bij hem in de vitrine de show. “Het is heel leuk, sinds er een bericht in de krant stond, komen er een heleboel mensen langs, zelfs alleen maar voor de tompoucebollen.” Aldus ingenieur en oliebollenbakker Dennis Muller.
Oliebollenkraam Muller in Woerden
Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waaruit bestaat die gewilde Tompoucebol nou? “Eigenlijk is het een grote oliebol met in het midden de room van een tompouce. Vervolgens wordt hij bedekt met een roze topping.” Maar het precieze recept verklapt hij niet: “Als ik mijn manier blootgeef, gaan mijn concurrenten dat natuurlijk ook zo doen. Dit recept maakt mijn bollen juist sp
eciaal” Wij gaan alvast onderweg naar Woerden, want daar kunnen we de oliebollenkraam Muller vinden.
Zijn de Tompoucebollen nog niet vet genoeg voor jou? Probeer dan de bijzondere smaaksensatie van vorig jaar: de oliedel.