Entertainment

The Irishman eindelijk op Netflix! Dit moet je weten voor je hem kijkt


De wekker ging misschien vroeg, het weer is niet echt om over naar huis te schrijven en het weekend lijkt nog ver. Toch doet dat er allemaal niet meer toe, want vandaag wordt een mooie dag, en dat weten we al een paar maanden. Waarom? Na lang wachten verschijnt vandaag eindelijk het meesterwerk van Martin Scorsese The Irishman op Netflix .

The Irishman: de verwachtingen zijn hoog

De film draait al een paar weken in selecte bioscopen. Hierdoor zijn we al gepikkeld met ongelooflijk positieve reacties. Mensen hebben het over de film van het jaar. Heb jij nou net als wij de dagen afgeteld tot je hem kunt kijken, dan zijn dit een paar dingen die je moet weten voor je hem op play zet.

1. Je moet de tijd hebben

De film is er niet eentje die je even snel wegkijkt na een lange dag. Het geheel duurt ruim drie uur. Even goed de tijd voor nemen dus. En bovendien wil je geen seconde van de film missen of niet meekrijgen. Kies je moment en ga er echt goed voor zitten.

2. Wat kun je verwachten van het plot?

Het verhaal is gebaseerd op een boek. Het zal geen één op één kopie zijn van, maar hierdoor kunnen we wel al wat voorzichtige uitspraken doen over wat ons te wachten staat qua verhaal. De Iers-Amerikaanse Frank (gespeeld door Robert de Niro) is een oorlogsveteraan die na de oorlog huurmoordenaar is geworden. Hij wordt opgenomen in de maffia van Pennsylvania, waar zijn (mis)daden uit de Tweede Wereldoorlog hem blijven achtervolgen. Naar verwachting zien we in de film een oudere Sheeran die terugblikt op zijn leven en carrière.

3. Is het verhaal waargebeurd?

Martin Scorsese en Robert de Niro zijn al vijftien (!) jaar bezig met de verfilming van het boek I Heard You Paint Houses te verfilmen. Of het waargebeurd is is de vraag, maar de ijver waarmee de twee aan de film werken verklapt in ieder geval dat zij geloven in de waarheidsbevinding van de schrijver van het boek. De moorden die in de film terugkomen zijn tot op de dag van vandaag nog niet allemaal opgelost. Sheeran is inmiddels overleden, dus hij gaat ons niet meer van nieuwe informatie kunnen voorzien. Wetenschappers hebben hier en daar wel wat kritiek op de beweringen die de schrijver in het boek doet. Er helemaal vanuit gaan dat The Irishman helemaal waargebeurd is is dus lastig.

4. De-aging technologieën

In de film zien we De Niro en Pacino terugblikken op vroeger. Een meesterwerk als deze film komt natuurlijk niet weg met een slecht zichtbaar verschil in tijd tussen heden en flashbacks. Om de terugblikken zo realistisch mogelijk te maken is er gebruik gemaakt van de-aging technologie. Hiermee zijnd e rimpels van de gezichten weggewerkt waardoor het écht lijkt alsof we naar de acteurs in hun jonge jaren kijken.

5. Monsterproductie met hoge verwachtingen

Scorsese heeft aardig wat films op zijn naam staan, maar The Irishman is verreweg de duurste productie die hij ooit maakte. In totaal kostte de film meer dan 200 miljoen dollar. Daarnaast hebben de regisseur en zijn sterrencast alle tijd genomen om de film tot in perfectie te creëren. Het mocht even duren, maar kan niet anders dan een meesterwerk worden.

De laatste trailer kwam vorige week online

Een goede opwarmer voor de ruim drie uur durende film is de trailer die vorige week als laatste teaser online kwam. Kom vast in de sferen en geniet van het nieuwe meesterwerk van één van de beste regisseurs va de eeuw. Vanaf vandaag te zien op Netflix.
Watch on YouTube