Motorola heeft onlangs een wel heel bijzondere technologie ontwikkelt. Zij hebben namelijk een manier gevonden waardoor je nooit meer met een kapot telefoonscherm hoeft rond te lopen. Zodra er een barst in het scherm komt, wordt deze simpel gezegd gerepareerd door middel van hitte.
Smartphones worden met de dag dunner en daardoor schade gevoeliger. Waar je vroeger een Nokia 3310 van 6 hoog naar beneden kon gooien, is dat met je iPhone 7 niet echt een slim plan om te doen. Je scherm breekt niet alleen sneller, het is vaak ook een stuk duurder en bovendien een hele irritante zaak. Motorola denkt daar net zo over en bedacht een oplossing voor dit probleem, daar kwam The Verge onlangs achter.
Maar hoe dan?
In deze concurrerende wereld is het lastig om een uitvinding voor jezelf te houden, dus vraagt men er dan vaak een patent op aan. Het nadeel van een patent is echter, dat iedereen inzicht heeft op hetgeen waar je een patent op aanvraagt en wordt deze afgekeurd, dan kunnen zij er zo met jouw idee vandoor gaan. Motorola beschrijft in hun patent een speciaal polymeer dat bij verhitting terugkeert naar zijn originele vorm. De telefoon kan met een ingebouwde app detecteren waar in het scherm een barst zit, en het scherm vervolgens doelgericht verhitten.
Daarnaast laat het patent zien dat er een mogelijkheid bestaat om lichaamswarmte van de gebruiker in te zetten om barsten te repareren. Het lijkt er niet op dat het zelfhelende scherm al snel in telefoons te vinden zal zijn. De technologie lijkt door Motorola in een vroeg stadium alvast gepatenteerd. Tot die tijd kun je het doen met deze militairy-grade protection cases.