Food & Drinks

Waarom sushi áltijd een goede keuze is

sojasaus

Weet je niet wat je wil gaan eten? Wij helpen je, sushi is altijd de goede keuze. Het is niet alleen lekker, er zitten ook nog eens gezondheidsvoordelen aan. Vooral als je het samen met sojasaus eet. Hoe zit dat dan? Wij leggen het je uit.

Sushi is altijd de beste keuze

Zeg je sushi, dan zeg je sojasaus. Je kent het wel, die zwarte, zoute saus die je vaak in een restaurant bij je bestelling sushi krijgt. Deze saus is gemaakt van gefermenteerde sojabonen, water, heel veel zout en geroosterd graan. Het is de ultieme smaakverfijner en is daarom onmisbaar in de Aziatische keuken. Het lijkt een beetje op ketjap. Het enige verschil tussen sojasaus en ketjap is dat er bij ketjap wat meer palmsuiker en andere specerijen is toegevoegd, waardoor het een wat dikker goedje wordt. Door de hoge hoeveelheid zout zou je denken dat het sausje niet echt goed voor je is. Wat nou als we je vertellen dat, wanneer je het met mate eet, het nog best wat gezondheidsvoordelen heeft? We laten ze hieronder zien.

1. Je wordt minder snel kaal

Ja mannen, geloof het of niet, een gezondheidsvoordeel van sojasaus is dat het kaalheid tegen gaat. Het is wetenschappelijk bewezen dat de supersaus de aanmaak van een molecuul stimuleert, waardoor je minder snel kaal wordt. Allemaal aan de sushi dus!

2. Het verbetert de spijsvertering

Er blijken behoorlijk wat wetenschappelijke onderzoeken te zijn uitgevoerd met sojasaus. Een ander onderzoek wees namelijk uit dat bij participanten de productie van maagsappen toenam, wanneer ze het goedje innamen. Dat zorgt weer voor een verbetering van de spijsvertering. Dit komt waarschijnlijk door het fermentatieproces van de toegevoegde sojabonen.

3. Sojasaus is jouw allergieënbestrijder

Ja hoor, nog een onderzoekje. 76 mensen met hooikoorts consumeerden dagelijks 60 milliliter van de zwarte saus. Deze mensen merkten dat hun symptomen sneller afnamen dan andere deelnemers. Lang leve de sojasaus.

4. Een ware antioxidanten-bom

Sojasaus zit boordevol antioxidanten. Deze verminderen het risico op hart- en vaatziekten. Daar komt-ie weer:  volgens onderzoekers uit Singapore bleken deze antioxidanten 150 keer actiever dan vitamine C! Het sausje is een wonder voor de mensheid.

Mocht je hier nou niet veel boodschap aan hebben dan is er natuurlijk altijd nog de grootste reden om voor in sojasaus gedrenkte sushi te kiezen: het is gruwelijk lekker.