Iedere man houdt ervan om een heerlijke malse biefstuk te eten. Een biefstuk waar je, je vingers bij aflikt en waarbij het water je in de mond loopt wanneer je zo’n malse steak voorgeschoteld krijgt.
De perfecte steak
Het maken van de perfecte steak is een kunst opzich. Hoe zorg je dat de steak perfect wordt en die heerlijke smaak heeft? Wij hebben een lijst samengesteld met punten die ervoor zorgen dat jij net zo’n lekkere biefstuk kunt maken als Jamie Oliver. Hier is alvast een kleine tip: zorg dat je de biefstuk een uur eerder uit de koelkast haalt en zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
Benodigdheden:
- Biefstuk
- Olie
- Peper en zout
- Knoflook
- Boter
- Koekenpan
- Oregano
Zo doe je het:
- Zorg dat je een dikke koekenpan op hóóg vuur hebt en doe daar een eetlepel olie in.
- Doe peper en zout aan beide kanten van je biefstuk en druk hem plat.
- Leg je biefstuk in de pan en bak hem aan beiden kanten even lang, telkens een minuut aan elke kant. Medium/rare: 4min bakken 2min laten rusten, medium: 7min bakken en 2 min laten rusten, well-done: 10min bakken en 2min laten rusten.
- Pel de knoflook, snij deze doormidden en smeer deze over de biefstuk terwijl hij wordt gebakken.
- Pak een stuk boter en doe het over de biefstuk wanneer je hem omdraait en je de biefstuk hoort sissen, die zoete smaak is heerlijk.
- Pak de oregano, smeer dit in de pan zodat het vet in de oregano trekt. Vervolgens sla je de oregano op de biefstuk zodat de heerlijke smaken erin trekken.
- Daarna haal je de biefstuk van het vuur en doe je het vorige punt opnieuw.
- Laat de biefstuk voor 2 minuten rusten.
- Nu is het tijd om de heerlijke biefstuk te eten. Geniet ervan!
Hieronder bakt Jamie Oliver op deze manier de perfecte biefstuk.