Als je heel wat dagen in de sportschool slijt, dan wil je daar ook resultaat van zien. Food is key om dat gewenste resultaat te behalen en dit kip / mozzarella gerecht is ideaal voor na het sporten. Met name wanneer je hard getraind hebt kun je wel wat extra proteïne gebruiken en dat is waar dit gerecht in uitblinkt.
Het is echter meer dan alleen een proteïnebommetje. Dit gerecht is tevens erg goed voor je immuunsysteem, zo weet Freshhh te vermelden. De Spinazie is namelijk een rijke bron van antioxidant bètacaroteen en de mozzarella bevat aardig wat ‘speciaal’ vet. Speciaal vet? Ja, het vet in deze kaas is namelijk de drager van bètacaroteen en daardoor is het een uitstekende ontstekingsremmer. En niet geheel onbelangrijk; deze proteïnebommetjes smaken ook nog eens bijzonder goed!
Bereiding kip en mozzarella uit de oven
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Leg alle kipfilet op een bakplaat en schenk hier een beetje olijfolie overheen
- Maak de kip op smaak met zout en peper en zet ze dan voor 15 minuutjes in de oven
- Doe de spinazie in een zeef en giet er voorzichtig kokend water overheen tot ze geslonken zijn
- Laat de spinazie uitlekken en druk er daarna nog zoveel mogelijk water uit
- Haal dan na 15 minuten de plaat met kip uit de oven
- Smeer als eerst een laagje tapenade over de kip en leg er daarna een laagje spinazie en mozzarella op
- Maak af met wat zout en peper en stop ze weer in de oven voor 8 minuten
- Haal ze dan uit de oven en laat eventjes afkoelen
Tip: Serveer dit kip en mozzarella gerecht met een goed gevulde salade en je hebt een geweldige sportmaaltijd