Als voetballer moet je altijd topfit en gezond zijn. Daarom moet je goed letten op wat je eet en drinkt. Je laat als profvoetballer dan ook wat vaker dat biertje staan. Bij AS Monaco gaan ze nu een stapje verder, daar zetten ze de spelers op een wel heel bijzonder dieet.
Spelers van AS Monaco gaan bijzonder dieet volgen
Duurzaamheid en biologisch eten zijn twee termen die in de hedendaagse wereld enorm ‘booming’ zijn. Inmiddels heeft dit ook de voetbalwereld bereikt. Zo draaien lichtmasten op groene energie, wordt er zo min mogelijk water verspild en staat recycling hoog in het vaandel. Ook de voetballers moeten eraan gaan geloven. Nu moeten de spelers van AS Monaco zelfs een dieet volgen met voedsel uit de eigen moestuin.
AS Monaco heeft een eigen moestuin
Sinds kort heeft AS Monaco een eigen moestuin in het leven geroepen. Hier verbouwt de club haar eigen voedsel. De tuin telt zo’n 200 vierkante meter. 60 procent daarvan wordt gebruikt voor het verbouwen van kruiden, 30 procent voor groenten en 10 procent voor fruit. De spelers van AS Monaco gaan vanaf nu dus een dieet volgen waarbij ze de fruit en groenten uit de eigen moestuin eten.
“De keuze van de teelten past in het voedingspatroon van de spelers”, merkt Juan José Morillas, de voedingsdeskundige van de club, op. “De oogst moet het fysieke en mentale welzijn van de spelers helpen waarborgen.”
Groenten, fruit en kruiden
Het menu van de spelers bestaat volgens Terrae, het bedrijf dat de tuin heeft opgezet, de volgende winter onder meer uit een reeks rode groenten. “Daarbij zal worden gewerkt met rode biet, rode kool, snijbiet, radijs en ook groenten met antioxiderede eigenschappen”, zegt Jessica Sbaraglia, oprichtster van Terrae. “Daarnaast zal de moestuin ook romanesco-kool, broccoli, uien en prei – samen met zomergroenten zoals pompoen en tomaten – leveren”, voegt ze eraan toe. Een bijzonder, maar goed dieet dus voor de spelers van AS Monaco. Het doel is om de spelers bewust te laten worden van goed, gezond en zelf geteeld voedsel.