Pasta, we zijn er gek op. De gemiddelde Nederland geniet toch al gauw eenmaal per week van een onvervalst Italiaans gerecht. Pasta Carbonaro, Pasta Bolognese of een overheerlijke Lasagna. Kortom, we zijn gek op het Zuid-Europese koolhydraatrijke voedsel. Gebruik je spaghetti als pastasoort, dan ben je ongetwijfeld bekend met de bekende spaghettilepel met het grote ronde gat. Waar dat nu precies goed voor is blijft de vraag. Is het nu om het overtollige water af te voeren, maximalisering van de winst door de fabrikant of zit er iets heel anders achter?
Het gat van de spaghettilepel
Het bekende gat in de spaghettilepel is typisch een van de dingen die iedereen kent, maar waar niemand van weet waar het goed voor is. Dankzij Twitter weten we nu in ieder geval wel waar het voor dient. Het blijkt namelijk een slimme manier te zijn om een portie pasta heel precies af te maten. Zeg maar een vorm van Hollandse zuinigheid in een Italiaans ontwerp. Steek gewoon een bundel spaghetti stengels door het gat van de spaghettilepel en hebt precies de juiste hoeveelheid voor een persoon. Let wel: voor grote eters gaat die truc niet op natuurlijk.
Dankzij Twitter weten we nu beter
De tweet die ons allemaal in een keer een stuk wijzer maakte gaat inmiddels goed viral en de meeste reaguurders zijn net zo verbaasd als jij. Geen enkele reden dus om je voor je onwetendheid te schamen. Bovendien, als je zelf regelmatig spaghetti kookt, zal je ongetwijfeld gemerkt hebben hoe lastig het is om precies genoeg pasta in de pan te doen voor een goede maaltijd. In veel gevallen gaat er dus gewoon teveel pasta in het water en moet je noodgedwongen het restant invriezen of het gewoon de volgende dag opeten. Gelukkig weten we nu dus hoe je de juiste hoeveelheid wel af kan afmeten en draag je bij aan het voorkomen van voedselverspilling. Is dat even lekker!