BN’ers en hun inkomen
Bekend zijn is leuk, maar het is geen garantie dat je als BN’er automatisch een goed gevulde bankrekening hebt. Uiteraard heb je de bekende grootverdieners als Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, maar dat zijn wel de bekende uitzonderingen. Kees van der Spek is bijvoorbeeld een van de vele BN’ers die het met een stuk minder inkomen moeten doen. Dat wil niet zeggen dat je medelijden hoeft te hebben, ondanks zijn relatief bescheiden inkomen heeft hij het best lekker voor elkaar. Dit is het salaris van Kees van der Spek.
Wat is het salaris van Kees van der Spek?
Kees van der Spek ken je natuurlijk van de bekende programma’s als ‘Oplichters aangepakt’ en ‘Oplichters in het buitenland’. Beide programma’s kunnen rekenen op een trouwe hoeveelheid kijkers en de kijkcijfers liegen er dan ook niet om. Toch betekent de populariteit van die programma’s niet dat de presentator er een flink bedrag aan overhoudt. De krullenbol verdient naar verluidt ‘slechts’ 100.000 euro per jaar. Dit is het bruto salaris van Kees van der Spek dus, voor de goede orde.
Ervaren journalist
Voor een ervaren journalist annex presentator lijkt als Kees van der Spek lijkt een ton aan salaris aan de lage kant. Sterker nog, er zijn genoeg minder bekende journalisten die meer verdienen. Desondanks is Kees dik tevreden. Belangrijker dan zijn loonstrook is het plezier wat hij ervaart met het maken van goede programma’s. Dat is niet iets wat uit de lucht is komen vallen. De in Israël geboren presentator heeft op zijn 59e een aardige staat van dienst opgebouwd. Zo is hij al dik 27 jaar actief in het medialandschap waarbij hij eigenlijk begon als hulpje van Nederlands bekendste misdaadverslaggever, Peter R. de Vries.
Emmy Award voor Kees van der Spek
Die samenwerking wierp vrij snel vruchten af en zo kan hij in ieder geval op zijn C.V. vermelden dat hij een Emmy Award heeft gewonnen voor zijn docu over Joran van der Sloot. Dat succes smaakte naar meer en dus ging hij zich toeleggen op iets waar we allemaal van hebben gehoord: oplichters. Programma’s als ‘Oplichters in het Buitenland’, ‘Graf zonder Naam’ en ‘Oplichters op het internet’, zijn allemaal door hem gemaakt. Dat zijn zoektocht naar goede verhalen niet zonder gevaar is bleek wel tijdens de opnames in China. In een massagesalon blijken criminelen zo geraffineerd te werk te gaan, dat Kees er het zijne van wil weten. Dat leidt al snel tot een gijzelingssituatie die het maar net weet te overleven. Toch weet hij door dergelijke programma’s een goede naam op te bouwen. Je zou verwachten dat omroepen voor hem in de rij staan met vette contracten. Niets is minder waar. Zelfs een overstap van SBS naar RTL blijkt geen financiële reuzensprong te zijn.
Eenvoudige levensstijl
Dat Kees van der Spek geen tonnen per jaar aan salaris verdient, vindt hij zelf niet erg. Zo is hij dolgelukkig met een ogenschijnlijk eenvoudig leven. Voor Kees van der Spek dus geen dure supercars, luxe villa’s of exclusieve wijnen. Sterker nog, hij leeft zeer bescheiden en rijdt nog altijd in zijn eigen Citroën. Naar eigen zeggen is een indrukwekkend inkomen geen drijfveer. Hij is als tevreden met zijn eigen woning en een jaarlijkse vakantie. Zo kan het dus. Blijkbaar klopt het gezegde dat geld niet gelukkig maakt en dat het echte geluk vaak in de kleine dingen zit.