Food & Drinks

Nederlandse chef gaat ‘s werelds duurste hamburger maken

's werelds duurste hamburger

Tegenwoordig kan je op allerlei manieren records vestigen. Met dat in je achterhoofd kan je dus ook daadwerkelijk alle kanten op. Daarom wil de Nederlandse Robbert Jan de Veen het nieuwe record te zetten voor ‘s werelds duurste hamburger. En wij moeten zeggen dat dat hem aardig goed zal lukken.

‘s Werelds duurste hamburger

Het klinkt misschien niet super aantrekkelijk om ‘s werelds duurste hamburger te gaan eten, want je bent bakken met geld kwijt. Toch weerhield dat Robbert Jan er niet van om deze uitdaging aan te gaan. Het vorige record stond namelijk op 4200 euro voor een hamburger van 352 kilo. Het plan van Robbert Jan wordt niet om een gigantische burger te maken, maar om eentje van 700 tot 800 gram te maken met de duurste en meest exclusieve producten die er te vinden zijn. Daarnaast wordt deze burger bedekt met bladgoud. Hopelijk smaakt hij dan nog wel fatsoenlijk, maar daar gaan we wel van uit.
https://www.instagram.com/p/CQOTKaGLAbz/?utm_source=ig_web_copy_link
De nieuwe versie van ‘s werelds duurste hamburger gaat vijfduizend euro kosten en wordt dus voorzien van een aantal bijzondere ingrediënten. Wij zullen de lijst even opnoemen: exclusief rundvlees, kaviaar (dat kan natuurlijk niet ontbreken bij dit type gerecht) king krab, witte truffel, Ibéricoham en zoals we al zeiden, bladgoud. Of het nou daadwerkelijk een heerlijke burger is durven we niet te zeggen, maar het klinkt wel indrukwekkend. Ook zin in een lekkere burger? Hier zijn 5 recepten voor een heerlijke zelfgemaakte burger.

The Golden Boy

De naam van ‘s werelds duurste hamburger is ‘The Golden Boy’ dit is natuurlijk omdat ‘ie bedekt wordt met goud. Ook verdiend deze snack delicatesse een gouden prijs, want volgens de bedenker van deze maaltijd gaat ‘The Golden Boy’ erg lekker smaken. De maker laat weten dat hij hem al heeft geproefd en erg zorgvuldig zijn ingrediënten bij elkaar heeft gezocht. “Ik heb niet zomaar wat dure spullen bij elkaar gegooid om maar zo’n duur mogelijke hamburger maken. De smaken moeten wel kloppen.” Aankomende maandag wordt de burger gemaakt. De opbrengst gaat naar de voedselbank, dus het is nog voor een goed doel ook.