Heerlijk rookworstbroodje die elke Brabander moet proberen
Sterk In De Keuken deelt altijd hun overheerlijke recepten met ons, en zo zijn we weer een recept tegengekomen die niet te missen valt, zeker niet voor de mensen uit Brabant. Als je zin heb in een lekker verwarmend broodje in dit koude weer, die tegelijkertijd ook nog verrukkelijk is, hoef je niet verder te zoeken. Vandaag delen we een recept met jullie dat zo gezellig is als maar kan, namelijk de Rookworstbroodjes. Ja, je leest het goed. Dit zijn geen gewone worstenbroodjes, deze zijn gevuld met Gelderse rookworst, met er omheen een knapperig laagje bladerdeeg en afgemaakt met een pittige mosterdsaus. Klinkt fantastisch, toch? Laten we beginnen met wat we nodig hebben voor deze culinaire creatie.
Ingrediënten voor 4 rookworst broodjes
- 4 Gelderse rookworsten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 ei
Ingrediënten voor de saus:
- 3 takjes dille
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- ¼ theelepel sambal
De bereidingswijze in stappen
Om te beginnen ga je de oven voorverwarmen, zet die op 200 graden. Dan kan je een groot plak bladerdeeg goed uitrollen en in vier kwarten snijden. Voel je vrij om artistiek te worden met inkepingen aan een kant. Dan is het tijd om de saus te gaan maken. Begin met het mengen van de grove mosterd, dille, honing, en sambal tot jouw persoonlijke smaaksensatie ontstaat. Smeer dit mengsel dan over de plakken bladerdeeg. Vervolgens kan je de rookworst in model brengen, en strategisch plaatsen op het besmeurde deeg. Nu komt het vouwwerk, sla het deeg eromheen. Afronden door elk broodje in te smeren met eigeel, dit wordt de sleutel tot een succesvolle goudbruine kleur. Zet je timer, maar op 24 minuten en bak ze in de voorverwarmde oven tot ze goed uit zien met een lichtbruine kleur.
Echt waar, deze rookworstbroodjes zijn de manier om iedereens hart te verwarmen tijdens koude dagen of gewoon wanneer je zin hebt in iets waanzinnig lekkers. Serveer ze tijdens feestdagen, op familiebijeenkomsten of hou ze lekker allemaal voor jezelf. Dus daar heb je het, een stap-voor-staphandleiding voor een heerlijk broodje. Het is makkelijk genoeg om elke dag te maken, en ook speciaal genoeg voor feestelijke gelegenheden.