Food & Drinks

Zo maak je een broodje pulled pork, met bananenschil als vleesvervanger

pulled pork met bananenschil

We gaan steeds verder om opzoek te gaan naar een originele vleesvervanger. Alleen is de vleesvervanger in dit recept wel het toppunt van origineel. Je kunt namelijk pulled pork maken van een bananenschil (ja, dat lees je goed).

Restafval als vleesvervanger

Het klinkt best vreemd, een bananenschil als vleesvervanger. Toch zijn er best veel recepten met een bananenschil. In India is het bijvoorbeeld heel normaal om bananenschillen in recepten te verwerken. Voor ons als Nederlanders is het nog vrij nieuw omdat het een rare structuur heeft, maar het schijnt dezelfde structuur te hebben als vlees. Het is gemakkelijk te bereiden en gemaakt van restafval wat je normaal gesproken zou weggooien. Op internet vind je nu veel recepten voor vegan pulled pork gemaakt van… juist, een bananenschil.
View post on Instagram
 

Hoe maak je pulled pork met bananenschil?

Het maken van ‘pulled bananenschil’ is naar eigen zeggen ontdekt door Melissa van The Stingy Vegan. In 2019 deelde zij een broodje Barbecue pulled bananenschil op haar foodblog. Ze kreeg hierop gemengde reacties, maar toch ging het recept viral. “Het is gewoon iets wat je niet vaak hoort in de Westerse wereld”, vertelde zij daar destijds over. Verder geeft ze als tip dat je het beste kunt kiezen voor een nog helemaal niet rijpe banaan. De schil is dan nog steviger en dik. Al zijn de meningen daarover (zoals je in onderstaande video kunt zien) verdeelt. Was de banaan goed voor je ‘m openmaakt en peuzel als voorafje de banaan zelf op. Schraap vervolgens het wit uit de binnenkant van de schil en snijdt de schil zelf vervolgens in kleine reepjes. Je hoeft de pulled pork met bananenschil alleen nog even te kruiden, bakken en daarna ben je klaar. Onderstaande video helpt je verder op weg:
Watch on YouTube

Ook nog eens heel gezond

Er komen nog meer voordelen bij het eten van een bananenschil, het is namelijk erg gezond. Het zit vol met vitamine B12, B6 en de mineralen kalium en magnesium. Sowieso een keer het proberen waard, toch?