De hele rit heb je je netjes aan de snelheid gehouden maar vlak voor je de straat van de bestemming in wilt slaan springt het licht op oranje. Je bent wat aan de late kant en je besluit met een klein beetje extra gas toch nog even de bocht te maken. Op tijd op je afspraak, maar drie weken later een paarse envelop van het CJIB op je deurmat. Geflitst. De genadeloze flitspalen staan door ons hele land, maar waar is de kans op geflitst worden precies het grootst? Waij hebben het antwoord voor je.
Flitspalen in Nederland
Daar waar een politieagent nog de macht van de subjectiviteit met zich meebrengt zijn flitspalen genadeloze creaties. Eenmaal ingesteld op de ‘strafsnelheid’ is er geen mogelijkheid nog te discussiëren en is er geen kans op gematst worden. Geflitst worden betekent betalen. En niet zo’n beetje ook.
Provincieverschillen
Het aantal vaste flitspalen in ons land is niet zuinig, maar de dichtheid verschilt erg per provincie. De plek waar de meeste vaste flitspalen staan is Zuid-Holland, de dichtstbevolkte provincie van ons land. Goede inkomstenbron voor de overheid dus, de combinatie van de meeste vaste flitspalen in het gebied met de meeste mensen. Zuid-Holland schrijft dan ook veruit de meeste boetes. In een periode van 4 maanden werden er alleen in Zuid-Holland al 437.405 flitsboetes uitgedeeld door de verticale snelheidsstraffers langs de kant van de weg.
Meest beruchte paal
Ben je benieuwd welke paal de meeste foto’s maakt? Die staat in Delft, Zuid-Holland (uiteraard). De paal, die staat op de Prinses Beatrixlaan, heeft in 4 maanden tijd maar liefst 16.063 hardrijders op de bon geslingerd.
Doe er je voordeel mee en wees in Zuid-Holland ten alle tijden voorbereid op een stalen snelheids-paparazzi in de bosjes, ze staan overal. Een paar weken terug werd al bekend dat de prijs van boetes omhoog gaat in 2020, nog een goede reden om extra op te letten want deze prijzen zijn geen grap.