Wil je wat variatie in je keuken, maar toch iets makkelijks? Dan kom je al gauw bij pastarecepten uit. Die zijn er immers in overvloed, steeds met andere toevoegingen of combinaties. Wij laten je kennismaken met een makkelijk pastarecept waar jij zeker weten indruk mee maakt.
Dit pastarecept maak je in een handomdraai klaar
Waarschijnlijk heb je na een lange werkdag vooral zin in iets makkelijks. Uitgebreid in de keuken staan, of lang bezig zijn met één recept bewaren we voor speciale gelegenheden en gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de eiwitpannenkoeken voor na je work-out, of de fenomenale beer can chicken. Wil jij wat makkelijks én wat lekkers op tafel komen, dan hebben wij het perfecte pastarecept: rigatoni pasta met gehakt.
Ingrediënten voor het pastarecept
Voor het pastarecept heb je de volgende dingen nodig. Houd in je achterhoofd dat dit de ingrediëntenlijst is voor zo’n 3 à 4 personen. Perfect dus om in elkaar te flansen als je vrienden komen eten. Wil jij indruk maken op je date, dan moet je de ingrediënten dus door twee delen.
- olijfolie
- 1 fijngesnipperde witte ui
- 1 geperste teen knoflook
- rundergehakt (300 gram)
- snufje nootmuskaat
- Rigatoni (of een andere pastasoort naar wens) (300 gram)
- verse slagroom (250 ml)
- 2 takjes rozemarijn
- witte wijn (60 ml)
- Pecorino kaas (100 gram)
- zout en peper
Zo maak je de pasta klaar
Het pastarecept begint met het fruiten van de ui en knoflook in olijfolie. Bak het gehakt lekker bruin. Voeg hier volgens zout, peper en het snufje nootmuskaat aan toe. Vervolgens is het tijd om de takjes rozemarijn en slagroom toe te voegen. Rasp hier de pecorino doorheen en zorg er op deze manier voor dat de saus wat dikker wordt.
De finishing touch
We hebben het pastarecept bijna voltooid. Kook de pasta zo’n 12 minuten en voeg ondertussen de witte wijn toe aan de gehaktsaus. Deze kan hierdoor makkelijk verdampen. Wanneer de wijn is verdampt en je helemaal tevreden bent over de hoeveelheid ingrediënten die je hebt gebruikt, is het tijd om de pasta af te gieten. Meng de pasta met de gehaktsaus en dien het op in mooie diepe borden.