Food & Drinks

Deze pannen moet je gebruiken om vlees in te bakken

pannen vlees bakken


We willen allemaal natuurlijk het beste vlees bakken, daarvoor moeten we uiteraard wel de juiste pannen gebruiken. Niet ieder stuk vlees bak je namelijk in dezelfde pan. Wij leggen voor iedere pan uit welk vlees je erin kunt bakken, zo gebruik je nooit meer de verkeerde pan en wordt het vlees een stuk lekkerder!

Verschillende soorten pannen om vlees in te bakken

Eerder schreven we al hoe je de perfecte biefstuk bakt, hoe je de perfecte entrecote bakt en hoe je rib eye moet bakken. Nu richten we ons op de pannen die je hiervoor nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten pannen die je nodig hebt in de keuken. Je kunt echter niet in elke pan een lekker stuk vlees bakken. Wij lopen per pan even langs om uit te leggen welk vlees je er het beste in kunt bakken.

Hapjespan

Zoals de naam al zegt, is deze pan uitstekend om hapjes in te bakken. De hapjespan staat ook wel bekend als sauteerpan of sauteuse. Ook kun je in deze pan vlees bakken, al is het niet de beste pan om het lekkerste vlees in te bakken. Maar een biefstuk kun je altijd bereiden in deze pan. Het handige aan een hapjespan is dat het vaak wordt geleverd met deksel, zo kan het vocht niet weggaan en kan het gerecht lekker lang sudderen.

Grillpan

Houd je niet zo van vet? Dan is de grillpan de ideale pan voor jou om vlees in te bakken. In deze pan wordt het vet opgevangen tussen de ribbeltjes, waardoor de gerechten nagenoeg vetvrij bereid worden. Een grillpan moet eerst heel heet worden, voordat er in gekookt kan worden, daarom wordt het vaak gemaakt uit robuuste materialen als gietijzer of gietaluminium. In een grillpan kun je gemakkelijk een bavette of rib eye bakken.

Braadpan

Een braadpan is de juiste keus als je het vlees lekker lang wilt laten sudderen. Vaak krijgt het vlees hier een uitstekende smaak van. Een braadpan is gemaakt uit dik materiaal om de warmte in de pan te houden.

Koekenpan

De pan der pannen. In een koekenpan kun je vrijwel alles bakken, daardoor is het de meest gebruikte pan in de keuken. Deze pan is ook de beste keuze voor het bakken van vlees. Elk soort vlees wordt overheerlijk met wat boter in de koekenpan. Let bij het kopen van een pan op het materiaal en onthoud: investeren is het waard. Een goede pan draagt écht bij aan een betere maaltijd.