Cars & Bikes

Duitse vrienden bouwen Tesla om tot offroad monster met rupsbanden

offroad Tesla

Waarom wachten op de Tesla Cybertruck als je ook zelf een offroad Tesla kunt bouwen? Zo dacht ook een Duitse groep vrienden. En eerlijk is eerlijk: het resultaat mag er wezen.

Offroad Tesla is gevaarte op de weg

Heb je jouw zinnen gezet op een Tesla Cybertruck, dan heb je kortgezegd twee optie. Je kan natuurlijk wachten tot het ding eindelijk wordt geproduceerd of je gaat gewoon zelf aan de slag. Dat laatste was voor een aantal Duitse heren de beste optie en eerlijk gezegd is het resultaat adembenemend. Dat het gevaarte wellicht niet de openbare weg op weg is natuurlijk wel een dingetje, maar stoer is deze Tesla offroad wagen in ieder geval wel.

Tesla Cybertruck maar dan anders

De Tesla wagens spreken nog altijd de verbeelding, maar inmiddels hebben meer merken een meer dan degelijke elektrische wagen in hun assortiment opgenomen. Elon Musk is dus niet de enige die weet hoe je een goede en betrouwbare wagen moet maken. Het enige probleem waar Tesla mee kampt is de levertijd. Zo is er voldoende belangstelling voor de Tesla Cybertruck, maar voorlopig zal je die nog niet bij je lokale Tesla dealer aan kunnen treffen.

View post on Instagram
 

Tesla Model 3 als uitgangspunt

Die lange levertijd was voor een aantal Duitsers motiverend genoeg om zelf aan de slag te gaan en zo hun eigen versie te ontwikkelen. Dat deden ze op een slimme manier: ze gebruikten gewoon een Tesla Model 3. Nu is dat geen klusje voor op een regenachtige zaterdagmiddag. Blijkbaar hebben de jongens voldoende kennis van wagens en weten ze precies wat ze moeten doen. Zo maakten ze zelf het frame voor de rupsbanden waar offroad Tesla feitelijk op rust. Dat kost natuurlijk wel wat voorbereidingstijd, maar op de video is te zien dat het de heren aardig afgaat.

View post on Instagram
 

Voilà: de Tesla offroad wagen

Zo hebben de jongens aan werkelijk alles gedacht. Van dikke veren om de schokken op te vangen tijdens het outdoor gebruik tot de enorme rupsband. Kortom, niets wordt aan het toeval overgelaten en men gaat zelfs de rupsband uitgebreid testen om eventuele problemen voortijdig op te lossen. Nadat de eerste rupsband volledig is getest wordt de tweede band gemaakt en breekt al snel het grote moment aan: het bevestigen van de Tesla op de rupsbanden. In totaal hebben de heren er vier weken aan gewerkt en is het resultaat verbluffend.

Importeren kan lastig zijn

Of de offroad Tesla zich inderdaad comfortabel weet voort te bewegen is niet bekend, maar mocht je nu echt genoeg hebben van de bijna saaie uitstraling van jouw Tesla, overweeg dan gerust zo’n upgrade. Of ze er bij de RDW echt van gecharmeerd zullen zijn is iets anders. Aan de andere kant: je hebt in ieder geval wel een zeer unieke wagen voor de deur staan. Bekijk de video en je weet exact hoe de Duitsers het voor elkaar hebben gekregen.

Watch on YouTube