De één wilt graag advocaat worden, de ander een chirurg, Nickey Dörfel kiest ervoor om zijn tijd te besteden aan het opduiken van golfballetjes. En als je denkt dat zijn werk niet veel oplevert dan heb je het goed mis.
De 33-jarige Nickey Dörfel verzamelt sinds jong af aan al golfballen. Zijn hobby is flink uit de hand gelopen, Nick is namelijk eigenaar van Golf Square: een bedrijf dat zowel in het binnenland als het buitenland golfballen uit het water haalt. De ondernemer ging met zijn firma langs de deur bij verschillende golfclubs om zijn dienst aan te bieden. Alle gevonden golfballen gaan met Nick mee. Ze worden schoongemaakt en vervolgens weer doorverkocht. Nick heeft het idee overgenomen van de televisie. Toen hij klein was zag hij ooit in een programma hoe een Amerikaan miljonair was geworden met golfballen.
Op 20-jarige leeftijd begon Nickey Dörfel zijn carrière als duiker op de golfbanen. Elke bal die hij vond, maakte hij schoon en werd verkocht voor één euro. Maar dat is zo’n dertien jaar geleden, inmiddels is zijn bedrijf op 250 verschillende golfbanen, van Duitsland en Frankrijk tot Dubai en Abu Dhabi. Het prijskaartje van de opgedoken golfballetjes bedraagt nu een bedrag tussen de vijftig cent en twee euro per stuk. Aangezien er zo’n twintigduizend balletjes per dag worden gevonden is dat dus aardig cashen!
Alle ballen worden opgeslagen in een loods van 1600 vierkante meter. In deze loods bevinden zich ondertussen meer dan een miljoen balletjes. Het team van Nick bestaat uit negen medewerkers. Uiteindelijk wilt de ondernemer zich nog versterken met een robot die de balletjes schoonmaakt en sorteert.
Je kunt dus flink wat centen verdienen met een afwijkende slag richting de vijver. Daarnaast is het ook nog eens milieubewust om de balletjes uit het water te halen om de zoveel tijd. ”Als een golfbal lang in het water ligt, knapt hij op een gegeven moment open”, vertelt Nickey Dörfel aan Hart van Nederland. ”Dan kan het honderd tot duizend jaar duren voordat hij vergaan is. De bal laat plastic deeltjes achter in het water die schadelijk zijn voor het milieu.”
Rijk worden wil iedereen, maar slechts weinigen lukt het om daadwerkelijk miljonair te worden. Blijkbaar pakken we het massaal aan en wachten we liever op de grote kans om in een keer flink te kunnen cashen. Zo blijkt uit onderzoek dat je er verstandig aan doet om zo vroeg mogelijk de eerste stappen te zetten. Begin je al op je twintigste, dan is de kans groot dat je nog voor je 65ste miljonair wordt. Met slechts negen euro per dag lijkt financiële onafhankelijkheid binnen handbereik te liggen. Lees hier hoe je miljonair kunt worden door dagelijks geld opzij te zetten.