Sommige Netflix series zijn nu eenmaal populairder dan anderen. Er is een grote kans dat iedereen series als La Casa de Papel, The Witcher en Vikings heeft gezien, of er in elk geval van heeft gehoord. Het gigantische aanbod van het streamingplatform bestaat echter ook nog uit vele andere series. Dit zijn drie series die minder bekend, maar net zo goed zijn als de grote namen.
De drie series die jij niet mag missen
Je kan deze series zomaar eens in de Netflix Top 10 series gaan tegenkomen. Stuk voor stuk worden ze namelijk gekenmerkt door sterk acteerwerk, originele verhaallijnen en goede recensies. Vergeet het opnieuw kijken van Breaking Bad en ga in plaats daarvan voor één van deze drie Netflix toppers.
Fargo
De drie seizoenen die tot nu toe van Fargo op Netflix staan, zijn erg grimmig. De serie is een anthologieserie. Dit houdt in dat elk seizoen zich op andere personages richt en zich afspeelt in een andere tijd en/of setting. In het geval van Fargo hebben de seizoenen wel een paar dingen met elkaar gemeen. Zo draaien ze om gewelddadige verhaallijnen en zijn de hoofdpersonen niet je doorsnee tv-held. Seizoen één draait om de moordlustige Malvo die de rustige Lester op sleeptouw neemt op zijn spoor van dood en vernieling. Seizoen twee gaat over een vrouw die per ongeluk een jongen aanrijdt en dit probeert te verbergen. Het slachtoffer is alleen lid van een criminele familie, die al gauw verhaal komen halen. Het derde seizoen gaat over tweelingbroers: de ene succesvol, de andere moet elk dubbeltje omdraaien. Een ruzie om een erfenis loopt tragisch af. Seizoen vier van Fargo wordt in april verwacht. Je hebt dus nog even om de eerste drie seizoenen te bingen.
The Good Place
The Good Place is duidelijk het tegenovergestelde van Fargo. Hier geen moord en zwarte humor, maar oprecht grappige scènes. Dat kan ook niet anders: de maker van The Good Place werkte eerder mee aan series als Parks and Recreation en The Office. De vier seizoenen van deze komedie draaien om Eleanor. Zij komt na haar dood in ‘the good place’ terecht. Maar ze was in haar echte leven alles behalve goed. Er moet dus een fout zijn gemaakt. De filosofische serie stelt vragen bij de dood, de hemel en de hel, maar altijd op een grappige manier.
https://www.youtube.com/watch?v=RfBgT5djaQw
Mindhunter
Ook de twee seizoenen van Mindhunter zijn op Netflix te zien. In de serie proberen FBI-agenten seriemoordenaars te doorgronden. Om dit te doen interviewen zij in de jaren ’70 de meest beruchtste en bekendste seriemoordenaars. De casting van de serie is perfect gedaan, en veel personages lijken dus als twee druppels water op hun real-life moordenaars. Een deel van de serie is waargebeurd. Mocht je nog een reden hebben om Mindhunter te kijken, dan is het fijn om te weten dat David Flincher de serie heeft geproduceerd. Eerder produceerde hij al de klassiekers Fight Club en Seven.