Nu dat de PlayStation 5 een tijdje uit is kunnen we de balans zo langzamerhand wel opmaken. Eerder schreven we over de redenen waarom je beter een PS5 kan kopen dan een Xbox series. Toch hangen er ook een paar nadelen aan de Playstation 5, die nadelen laten we hier zien. Misschien toch maar nog een keer nadenken voordat je de next-gen console in huis haalt.
Nadelen van de Playstation 5
Dat het een geweldige console is, dat willen wij wel geloven. De graphics hebben een enorme boost gekregen en ook de controller is van ongekende kwaliteit. Sommige dingen kunnen echter twijfels opwekken. De PlayStation 5 kent namelijk niet alleen maar voordelen, de futuristische console heeft ook enkele nadelen.
1. Het enorme formaat
Waar de PlayStation 4 nog perfect bij- en in ieders interieur past, is dat bij de PS5 wel anders. Eén van de grootste nadelen van de PlayStation 5 is dat het een enorm formaat heeft. De console is namelijk 39 centimeter hoog, 26 centimeter diep en 10 centimeter breed. Zie daar maar eens een mooi plekje voor te vinden.
2. Gelimiteerde oplage
Een ander groot nadeel aan de PlayStation 5 is de gelimiteerde oplage. Het is een hele klus om een PS5 te bemachtigen. Sony heeft geen rekening gehouden met de enorme vraag naar de nieuwe console. Al vrij snel was dan ook duidelijk dat er veel te weinig spelcomputers op de markt kwamen. De pre-orders waren binnen no-time vol en nog veel gamers wachten totdat de PS5 weer beschikbaar is. Dat is toch wel een domper.
3. Gebrek aan opslagruimte
Ook de kleine hoeveelheid beschikbare opslagruimte is een nadeel van de PlayStation 5. Waar het lijkt alsof de PS5 een ssd van 825 GB heeft, blijft daar in werkelijkheid een stuk minder van over. Je zult het moeten doen met iets meer dan 600 GB. Ook uitbreiden blijkt in veel gevallen niet te kunnen.
4. Geen retro-spellen
We hadden stiekem gehoopt, maar helaas worden we teleurgesteld. Ook op de PS5 kunnen we geen klassiekers spelen. Alhoewel we wel veel PS4 spellen kunnen spelen, liggen de retro PS3, PS2 en PS1 spellen nog steeds buiten bereik. Zal dit ooit nog komen, of houden ze het hier lekker bij?