Entertainment

Deze MMA-organisaties zijn net zo spectaculair als UFC

ufc mma

UFC kennen we natuurlijk allemaal van de MMA-gevechten die zij organiseren. De MMA-organisatie van Dana White heeft in de laatsten jaren heel wat headlines gemaakt en heel wat geld binnen zien rollen. Sterren als Conor McGregor en Dustin Poirier zorgen ervoor dat er elk evenement weer veel mensen kijken.

Meer dan alleen de UFC

Wat nou als we jullie vertellen dat er meer organisaties die minstens, als het niet meer is, zo spectaculair zijn als de UFC? Laten we kijken welke MMA-organisaties er nog meer zijn.

Bellator MMA

De casual MMA-fans zullen deze wel kennen. Bellator is de op één na grootste MMA-organisatie. De in 2008 opgezette organisatie werd in 2014 overgenomen door voormalig ‘Strikeforce’ CEO Scott Coker, een oude concurrent van Dana White. Bellator is bijna twee keer per maand te zien met de evenementen die zij organiseren. Ook zijn ze niet alleen in Amerika maar komen ze regelmatig naar Europa.
Watch on YouTube

ONE Fighting Championship

ONE Fighting Championship heeft in de laatste jaren grote sprongen gemaakt in de MMA-wereld. Zij hebben namelijk een nieuwe manier van omgaan met gewichtslimieten. Net als bij andere organisaties zoals de UFC mag je zoveel mogelijk gewicht verliezen maar bij deze organisatie wordt ook je vochtpercentage gemeten. Zo kunnen ze voorkomen dat vechters uitdrogen tijdens het afvallen Deze organisatie opereert vooral in Azië, maar geeft Europese vechters genoeg de kans in de evenementen Road to ONE, deze worden namelijk in Europa gehouden. ONE heeft niet alleen MMA maar ook kickboksen en muay-thai.
Leuk om te weten: oud-Glory kampioen Nieky Holzken komt uit voor deze organisatie.
Watch on YouTube

Professional Fighting League

Deze relatief jonge organisatie beter bekend als PFL is in 2018 gestart en besloot het gelijk anders te doen. PFL werkt met een puntensysteem, een winst moet 3 punten opleveren maar als het gevecht voor de laatste bel wordt beslist worden er extra punten toegewezen. Drie punten voor een knock-out of submission in ronde één, twee punten voor ronde twee en één punt voor ronde drie.
Deze punten worden gebruikt in een competitie format waar de vechters strijden voor een spot in de knock-out fases en als je deze wint krijg je een geldprijs van 1 miljoen dollar.
Watch on YouTube

Absolute Championship Akhmat

Van Rusland weten we allemaal dat ze op een ander level zitten. Zo was Khabib Nurmagomedov opgegroeid met beren worstelen. Als je dan een persoon voor hem neerzet weet je al dat de andere persoon dat niet gaan winnen.
Absolute Championship Akhmat wordt geleidt door Ramzan Kadyrov en hij staat niet per se bekend om zijn goeie wil en liefde voor de mede mens. Nee, het tegenovergestelde is waar, zo heeft de organisatie ook al sancties opgelegd gekregen door de Verenigde Staten. Amerikaanse vechters zijn namelijk verboden om te vechten binnen deze organisatie. Dat mag de pret niet drukken want er zijn genoeg vechters van andere continenten die de gaten kunnen vullen.
Watch on YouTube

Cage Warriors

Dit is een organisatie met grote namen. Cage Warriors is een MMA-organisatie, gevestigd in Groot-Brittanië en hier komen zeer grote namen vandaan. Zelf bekroonde UFC koning Conor McGregor komt hier onder andere vandaan. Cage Warriors is dé plek voor Europees talent om zich te ontwikkelen door te stromen naar de UFC.
Watch on YouTube

Elite Fighters

Elite Fighters, gebaseerd in Polen, staat om een aantal gekke situaties bekend. Je zou denken dat als je een Mixed Martial Arts wedstrijd gaat bekijken, dat je twee mensen gaat zien vechten. Al neemt deze organisatie dat soms met een korreltje zout. De organisatie organiseerde namelijk een 3 tegen 1 gevecht. Eigenlijk dus gewoon het onmogelijke mogelijk maken, maar dat lukte de vechter die in z’n eentje was overduidelijk niet.
Watch on YouTube

Rizin Fighting Federation

Deze Japanse vechtorganisatie pakt het ook weer even wat anders aan dan bijvoorbeeld de UFC. De rondes hebben hier namelijk een beetje vreemde lengtes. De mannelijke normale wedstrijden hebben 3 rondes. De eerste ronde duurt 10 minuten met de laatste twee rondes beide 5 minuten. In de toernooi wedstrijden zijn het drie rondes van 5 minuten. Dit laatste geldt ook voor de vrouwelijke vechtpartijen.
https://www.youtube.com/watch?v=wj-ytHNmvJQ
Zoals we hebben gezien, zijn er genoeg organisaties waar je naar kan kijken als de UFC even niks heeft om uit te zenden, of als je gewoon iets anders wilt een keertje.