Maak kennis met het meest dronken land ter wereld: Het Verenigd Koninkrijk. Aan de overkant van het Kanaal lijken ze een studentenschema aan te houden als het om drinken gaat. De gemiddelde inwoner wordt zo’n 51.1 keer zat per jaar. De ondervraagden uit de 36 landen die meededen aan het onderzoek, werden gemiddeld zo’n 33 keer per jaar dronken. Het Verenigd Koninkrijk loopt dus flink voorop wat alcohol (mis)bruik betreft. Amerika, Canada en Australië vullen de top 4 aan.
Volgens professor Adam Winstock – degene die het onderzoek uitvoerde – drinken mensen in het Verenigd Koninkrijk steeds minder, maar blijft het drankmisbruik hoog. De onderzoekers vinden het daarom hoogtijd dat er concrete richtlijnen worden opgesteld die drinkers moeten leren wat verantwoordelijk gebruik is. Nu is het zo dat veelgebruikers de huidige richtlijnen als ‘irrelevant’ beschouwen, dit komt doordat de richtlijnen iets te streng zijn opgezet – zo denkt de professor.
Alcohol vs andere drugs
De richtlijnen houden momenteel in dat je niet meer dan 14 alcoholische eenheden per week moet drinken, verdeeld over de week. De Britten gaan deze grens regelmatig over. Tja, zoals we eerder al zeiden komt boontje om zijn loontje, maar niet altijd in de vorm van een kater. 3,7% van de Britse ondervraagden gaf aan het afgelopen jaar in het ziekenhuis te zijn belandt vanwege alcoholgebruik. Dat terwijl wordt aangegeven dat ze alcohol maar een dure drug vinden. Zo komt naar boven dat in het algemeen middelen als LSD, paddo’s, MDMA, ketamine, cannabis en GHB een betere prijs/kwaliteit vinden hebben. Wat gek: die drugs zijn daar helemaal niet legaal, hmmm.