Matthijs de Ligt, reddende engel voor Bayern München
Matthijs de Ligt bewees zijn keeper Yann Sommmer én team een dienst van wereldniveau door een bal van de lijn te halen. Daarmee redde de Nederlander de Zwitser, die even met de bal aan de voet verdwaalde in het strafschopgebied van Bayern München. Met zijn actie voorkwam de vriend van Annekee Molenaar dat Paris-Saint Germain de 0-1 scoorde en op gelijke hoogte zou komen. Na rust haalde Bayern de trekker twee keer over: Eric Maxim Choupo-Moting en invaller Serge Gnabry namen de 1- en 2-0 voor hun rekening.
Na afloop van de wedstrijd kon de Zwitserse doelman zijn geluk niet op door het feit dat zijn fout niet werd afgestraft. “Ik heb al gezegd: ik zet een vrachtwagen met Zwitserse chocolade voor je voordeur”, reageerde Yann Sommer na afloop van de wedstrijd. “Ik raakte de bal kwijt en had opeens geen oplossing meer. Als dit fout was gegaan, zou de wedstrijd heel anders zijn gelopen.” En daarmee bewijst Matthijs de Ligt zijn club een grote dienst. Zo’n grote zelfs, dat Matthijs de Ligt met zijn redding zijn salaris voor Bayern München heeft terugverdiend.
Prijzengeld van de Champions League
Wie in de cijfers duikt, ziet dat de redding van Matthijs de Ligt aardig wat geld waard is. Het prijzengeld van de Champions League is namelijk geen kattenpis. Nu Bayern München doorbekert in het miljoenenbal, kan de Duitse club weer een aardig geldbedrag bijschrijven. Voetbalclubs die de kwartfinale bereiken, krijgen namelijk een bedrag van 10,6 miljoen euro aan prijzengeld. Dat is tussen de 56 en 62 procent van het salaris van Matthijs de Ligt. Zijn salaris wordt door Sky Sports namelijk tussen de 17 en 19 miljoen geschat. Als Bayern München nog een ronde verder komt, kan Der Rekordmeister 12,5 miljoen euro verdienen. Dan is de Nederlandse verdediger zijn geld dubbel en dwars waard, en maken de Duitsers dit jaar zelfs winst op de defensiekoning.
Bekijk hieronder het totale prijzengeld van de Champions League:
- Alle 32 clubs die zich kwalificeren voor de groepsfase ontvangen een startpremie van 15,64 miljoen euro;
- Overwinningen in de groepsfase zijn nog eens 2,8 miljoen euro waard, met gelijkspel verdienen clubs 930.000 euro;
- Het bereiken van de achtste finales levert 9,6 miljoen euro extra op;
- Kwartfinalisten verdienen 10,6 miljoen euro;
- Halve finalisten verdienen 12,5 miljoen euro;
- En de finalisten ontvangen 15,5 miljoen euro met 4,5 miljoen euro voor de uiteindelijke winnaar.