Actueel

Bizar: Lionel Messi al na één jaar all-time topscorer van Inter Miami

lionel messi inter miami

Lionel Messi en Inter Miami hebben zaterdagavond geschiedenis geschreven in de Major League Soccer (MLS) door New England Revolution met 6-2 te verslaan op de laatste dag van de reguliere competitie. Het is de grootste overwinning voor de club ooit, en daarnaast wist good old Lionel Messi een hattrick te maken, waardoor hij zichzelf heeft verzekerd van een bijzondere statistiek.

Lionel Messi is nu topscorer van Inter Miami

Miami maakte een ongelooflijke comeback nadat ze in de eerste helft twee doelpunten achterstonden en scoorden zes doelpunten op rij om de thuisfans in het Chase Stadium te verblijden.

Lionel Messi kwam in de tweede helft als invaller in het spel en stal de show met een razendsnelle hattrick, waarbij hij drie doelpunten scoorde tussen de 78e en 89e minuut. Dit maakte de 37-jarige de all-time topscorer in de korte geschiedenis van de club. Met zijn 33 doelpunten overtrof hij het huidige totaal van 32 van zijn teamgenoot Leonardo Campana.

De wedstrijd

New England begon de wedstrijd als de nummer 14 in de Eastern Conference en was al uit de playoff-race geëlimineerd, maar het leek op weg naar een grote verrassing toen Luca Langoni en Dylan Borrero de Revs een voorsprong van twee doelpunten gaven in de eerste helft.

View post on Instagram

Messi’s voormalige Barça-teamgenoot Luis Suárez halveerde de achterstand met een linksvoetig schot in de 40e minuut, voordat de Uruguayaan twee minuten later de gelijkmaker scoorde met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en zijn 20e van het seizoen. De inbreng van de Argentijn hielp Miami sterk in de richting van de overwinning, met de superster die betrokken was bij het doelpunt dat de thuisploeg op voorsprong zette. Hij werkte goed samen met linksback Jordi Alba – een andere voormalige Blaugrana-teamgenoot – die jongeling Benjamin Cremaschi in het strafschopgebied vond om er 3-2 van te maken.

Vanaf dat moment was het de Messi-show. Zijn eerste doelpunt kwam na een krachtig schot van buiten het strafschopgebied, voordat hij twee minuten later zijn tweede toevoegde met een doelpunt van dichtbij. Een ander uitstekend teamdoelpunt, bijgestaan door Suárez, gaf Messi zijn hattrick om de scoringsronde af te sluiten.

Winnaar van de Eastern Conference Wild Card-wedstrijd

Miami zal het opnemen tegen de winnaar van de Eastern Conference Wild Card-wedstrijd tussen CF Montréal en Atlanta United op vrijdag in Game 1 van een best-of-three serie, terwijl het op zoek is naar de eerste MLS Cup-titel in de geschiedenis van de club.

Miami had eerder deze maand de competitie al gewonnen door de Supporters’ Shield te veroveren, de prijs die wordt uitgereikt aan het team dat in de MLS-stand bovenaan staat. Gebaseerd op het succes van het team in de competitie, kondigde FIFA-president Gianni Infantino na de wedstrijd aan dat Miami een plek had verdiend in de vernieuwde Club World Cup-competitie in 2025, die in de VS wordt gehouden.