Een (klein) uitpuilend laagje spek rondom de middel krijgt al snel de benaming ‘bierbuik’. Mannen op een bepaalde leeftijd die wel van een biertje houden, lopen vaak rond met een bierbuikje. Maar krijg je van bier eigenlijk wel een bierbuik?
Krijg je van bier een bierbuik?
Van bier alleen word je niet dik. Van de suikers, calorieën, vetten in combinatie met alcohol in bier kun je echter wel wat aankomen. Je wordt er echter pas dik van wanneer je meer calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Vaak is bier wel een hoofdzaak van de bierbuik. In een biertje zitten namelijk vaak ongeveer 110 calorieën. Op een avond drink je vaak wel meer dan één biertje. Tel daar de calorieën van de vette snacks en zoute nootjes bij op en voilà, zie daar het bierbuikje.
Vet wordt opgeslagen in de buik
Bij mannen wordt het vet en de calorieën vaak eerder opgeslagen in de buik. Daardoor ontstaat bij mannen dus eerder een bierbuik dan bij vrouwen. Vrouwen slaan het vet vaker op in de armen, dijen en heupen. Met wat oefeningen om van je buikje af te komen, haal je die overtollige vetjes zo weer weg.
Een bierbuik voorkomen
Mensen die zo nu en dan een biertje lusten, lopen dus meer kans op een bierbuik dan mensen die ‘s avonds het biertje laten staan en een verfrissend glas water naar binnen werken. Ook de hoeveelheid bier speelt dus mee. Houd je het bij minder dan drie biertjes in de week, dan hoef je met een beetje beweging niet snel bang te zijn voor een bierbuik. Kan je er niet vanaf blijven? Probeer dan eens wat biertjes met minder calorieën. Op die manier krijg je in ieder geval minder snel een bierbuik. Proost!