Gear

Eerste hulp voor brokkenpiloten: Zo houd jij jouw smartphone heel

kapotte telefoon 2

Elke brokkenpiloot krijgt er vroeg of laat mee te maken: een kapotte telefoon. Gelukkig is het heel eenvoudig op te lossen. Dit zijn de beste manieren om jouw smartphone tegen schade te beschermen. Zo loop je niet langer met een kapotte telefoon rond!

Kapotte telefoon is verleden tijd met deze tips

Een kapotte telefoon is geen feest; barst in het scherm, haperend touchscreen, snel leeglopende batterij en noem het allemaal maar op. Allemaal kwaaltjes waar een brokkenpiloot regelmatig mee te maken krijgt. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet, waardoor jouw telefoon óf niet kapotgaat óf binnen no-time weer heel is.

3 tips om een stukke smartphone te fixen

Voorkomen is vaak beter dan genezen, maar als de telefoon al naar de Filistijnen is, is voorkomen helaas te laat. Daarom zetten wij hieronder drie tips hoe je het beste een kapotte telefoon kunt fixen.
1. Telefoon repareren
Is het kwaad al geschiet en kan jij schade aan je telefoon niet meer te voorkomen? Dan kun jij het beste je Samsung laten repareren. Zie het als een soort doktersbezoek voor je telefoon. Binnen een mum van tijd voelt jouw telefoon zich weer kiplekker en functioneert ‘ie weer naar behoren.
2. Inruilen voor geld of een nieuwe
Is de schade dusdanig groot en ben je wel een beetje klaar met je mobiele vriend? Dan kun je ‘m of inruilen voor geld of een nieuwe telefoon. Laat je oude mobieltje opkopen door een opkoopbedrijf, verkoop je smartphone zelf op Marktplaats of lever ‘m in bij een verkoper in ruil voor korting op een nieuwe telefoon.
3. Aankloppen bij de fabrikant of verzekering
Valt de schade binnen de garantie of ben je verzekerd? Dan heb je geluk. Je telefoon wordt door de fabrikant of een reparatiebedrijf onder handen genomen. Is het geluk écht aan je zijde, krijg je zelfs een volledig nieuwe telefoon.

3 tips om een kapotte telefoon te voorkomen

Is je telefoon nu nog heel, maar ben je bang dat jouw mobiele vriend binnen no-time iets overkomt? Volg dan deze drie tips goed op. De kans is hierna een stuk groter dat jouw telefoon jouw geklungel en gestuntel overleeft. Is dat even lekker!
1. Screensaver redt schermen
De ‘agent 007’ onder de telefoonbeschermers it toch wel de screensaver. Dit folie beschermt jouw smartphonescherm van elke vorm van schade: krassen, deuken of barsten verpesten jouw scherm niet langer. Zo gaat jouw telefoon niet kapot én ziet het scherm er na enige gebruikstijd nog steeds tiptop uit. Win-win!
2. Smartphonehoesje doet wonderen
Nummer #2 in het rijtje van tips om een kapotte telefoon te voorkomen, is natuurlijk een smartphonehoesje. Voor de hand liggend, maar niet minder belangrijk. Zie een smartphonehoesje als een soort engelbewaarder die over jouw mobiele vriend waakt. Marco Schuitmaker kom er maar in: “Ik weet nu ook. Dat zo’n engelbewaarder op je smartphone let. Ik kan het weten. Mijn telefoon is er zelf eens door gered.”
3. Wees voorzichtig!
En last but not least: wees voorzichtig! Achteloos omgaan met je telefoon brengt je nergens. Het levert je hoogstens een kapotte telefoon op. En dat wil je natuurlijk niet. Laat jouw telefoon niet op de badrand liggen als je bijvoorbeeld gaat douchen. Dan voorkom je niet alleen dat ‘ie er van afvalt en kapotgaat op de badkamervloer, je bespaart je telefoon ook van erg vochtige lucht. Factoren als vocht, kou en hitte zijn namelijk niet bepaald bevorderlijk voor je telefoon. Ook als je gaat zonnen, is het dus verstandig om je telefoon in de schaduw te leggen.