Iedereen eet op andere manier ontbijt. Sommige mensen nemen alleen een vlugge kop koffie, een snelle eiwit-shake, of slaan het helemaal over. Voor andere mensen is het ontbijt juist de belangrijkste maaltijd van de dag. Zij maken hele creaties van hun ochtendmaaltijd. In deze gekke tijden zitten we allemaal thuis en is haasten naar werk (voor velen) ineens geen niet meer aan de orde van de dag. Ofwel: er is tijd voor goed ontbijt. Mocht jij nog op zoek zijn naar ideeën voor een lekker ontbijt met ei, lees dan snel verder.
Inspiratie voor een ontbijt met ei
Een ontbijt met ei is altijd een goed idee. Zeker in het weekend is er niets zo lekker als wat langer in de keuken staan en een uitgebreid ontbijt op tafel tonen. Mocht jij op zoek zijn naar iets anders dan de standaard gekookte eieren en omeletten, kijk dan naar één van deze suggesties.
Ei-sandwich
Voeg boter toe aan een pan en vervolgens een beetje bloem. Wanneer het mengsel gaat bubbelen voeg je ook 2 eetlepels melk, 3/4e theelepel mosterd en een eetlepel water toe. Wanneer het mengsel glad is voeg je vervolgens ook 60 gram spinazie toe. Dit uiteindelijke mengsel vormt de basis van je sandwich. Voeg als extra optie bacon toe en daarna een gebakken eitje. Een gemakkelijk én lekker ontbijt met ei.
Spek en groenten quiche
Met deze quiche kan je veel variëren. Zo wordt jouw ontbijt met ei altijd weer vernieuwend. De basis blijft ei en spek. Rooster het spek in je oven, totdat er een krokant korstje ontstaat. Creëer dan een stuk aluminiumfolie dat je in een kom vouwt en vervolgens in een met olie besprenkelde pan of op een bakplaat legt. Deze kom ga je gebruiken om de quiche in te maken. Voeg kruiden en de groenten van je keuze toe. Broccoli, spinazie, tomaat of bijvoorbeeld prei: alles wat je overhebt en lekker vindt is geschikt voor de quiche. Bak de quiche vervolgens in de vorm, zodat het ei, de groenten en de specerijen één mooi geheel worden. Voeg op het laatste het spek toe en eventueel rucola.
Omelet-rol
Voor dit ontbijt met ei heb je de oven nodig. Die verwarm je voor op 230 graden. Meng een ei, 40 ml melk, 10 gram bloem en wat zout en peper met elkaar in een blender. Ben je hiermee klaar, giet het geheel dan in een ingevette ovenschaal. Haal je creatie na 20 minuten uit de oven en strooi er een beetje kaas overheen. Rol de omelet op en snij het in stukjes (als een soort wrap).
Ontbijt-ei-bakjes
Gebruik cupcakevormpjes (die je eerst inspuit met bak-spray). Snij driehoeken uit boterhammen en plaats twee van deze driehoeken in de cupcakevormpjes. Smeer vervolgens gesmolten boter over de broodjes. Bak het geheel 8 minuten in de oven op 190 graden. Hierna zijn de bakjes hard geworden. Tijd dus om geraspte kaas toe te voegen en er een rauw ei in te stoppen per bakje. Voeg peper en zout toe en zet de vormpjes wederom in de oven. Ditmaal moet je het doen voor 18 tot 20 minuten. Voeg aan het einde bieslook en bacon toe, om je ontbijt met ei perfect te krijgen.
Een normaal eitje
Los van bovenstaande creaties kan een ‘normaal’ ontbijt met ei ook nog steeds een fijne keuze zijn. Een hardgekookt of juist zachtgekookt eitje blijft toch de makkelijkste optie. Ben jij meer van de gebakken eieren, probeer dan eens wat extra kruiden toe te voegen. Of bak wat tomaat mee in je pan. Zoek jij naar een andere manier om je eiwitten binnen te krijgen? Bekijk dan eens de 10 eiwitrijke snacks voor tussendoor.