Food & Drinks

Zo maak jij de Insanity burger van Jamie Oliver

Insanity burger


De liefde van een man gaat door de maag. Dat is een feit, een gegeven, iets waar wij mannen simpelweg gewoon niks aan kunnen veranderen. En wat tonen we toch een liefde als het gaat om een mals stukkie vlees. Biefstuk, kip, spareribs en natuurlijk een overheerlijke hamburger. Vandaag hebben wij daarom een speciaal recept voor jullie klaar staan, zodat jij dé ultieme mannen hamburger kan maken. De Insanity burger van niemand minder dan Jamie Oliver.

Insanity burger van Jamie Oliver

Oke, laten we het lekker kort houden vandaag. Met 20 minuten heb jij namelijk al die malse burgers uitgeserveerd voor jou en je vriendin. Wat heb je nodig? Check de onderstaande lijst:

  • 400 gr gehakt
  • 2 hamburger broodjes
  • 1/2 rode ui
  • Scheutje witte wijnazijn
  • 1 augurk
  • 4 plakjes ontbijtspek/bacon
  • 2 tl Amerikaanse mosterd
  • Tabasco
  • 2 el ketchup
  • Handvol ijsbergsla
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 Worcestershire saus
  • 2 plakken kaas

Build that burger

  1. Je zal toch echt even je handen ‘vies’ moeten maken, maar no worries! Het is het helemaal waard. Kneed het gehakt even flink fijn en draai het in een hamburgerformaat. Met een scheutje water of melk krijg jij deze burger vaster, mocht het nodig zijn uiteraard. Dek de burgers af en stop ze in de koelkast.
  2. Echte mannen huilen niet, dus snijd die ui in ringen als een vent en voeg er een scheut witte wijnazijn en zout bij. Vervolgens snijd je de augurk alvast in kleine plakjes.
  3. Voor de saus snijd je de ijsbergsla heel fijn en meng je dit samen met één eetlepel ketchup, mayonaise, een halve theelepel tabasco en Worcestershire saus.
  4. It’s time to start a little bit of baking! Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spek of bacon bruin, zodra het klaar is haal je uit de pan. Je hebt hier geen olie voor nodig.
  5. Maak je pan nog niet schoon, want we gaan de hamburger bollen open snijden en één kant van de bol bakken in het overgebleven vet.
  6. Nu gaan we over naar het zwaarder geschut. Pak een andere pan en voeg hier braadboter aan toe. Haal de burgers uit de koelkast, bestrooi deze eerst nog even met zout en bak ze daarna in het pannetje. Na 1 minuut draai je de burgers om en smeer je er een halve theelepel mosterd en enkele druppels tabasco op elke zijde.
  7. Zodra de burgers bijna mals zijn braad je elke kant weer één minuut en leg je vervolgens het gebakken spek en de kaas erboven op. Dek de burgers voor zo’n 30 tot 60 seconden af met een deksel en voila de kaas is ook uitstekend gesmolten
  8. Je hoeft enkel nog maar de saus te verdelen en de augurk en ui toe te voegen en daar is ie dan dé absolute mannen hamburger.
  9. Bon appetit!

Serveertip

Hamburgers zijn natuurlijk ook bijzonder lekker met een heerlijk portie friet. We snappen dat jij niet helemaal naar de snackbar wilt gaan. Zelf friet maken was waarschijnlijk nog niet in je opgekomen. Maar het kost aanzienlijk minder moeite dan je zou verwachten. Koop wat aardappelen, haal ze door deze Horeca frietsnijder en bak/frituren maar. Zo heb jij binnen no time je eigen gezonde patat.

Bron: Foodini