Voedsel, dat moet worden gemaakt met liefde. Nu begrijpen we ook wel dat je van tijd tot tijd even niet te veel moet hoeven nadenken, maar gewoon ‘hup’: die magnetron hotdog op je broodje leggen, mayo er bij en nog wat ketchup om veilig te zijn. Dat x20 terwijl je met je vrienden in je mancave naar de laatste voetbalwedstrijd kijkt. Maar soms, moet het met wat meer funest. Daarmee bedoelen we dat je wel eens goed katervoedsel nodig hebt waar je een dag op vooruit kan. Daarom hierbij één van onze eigen favorieten: Hotdog met zuurkool.
Hotdog met zuurkool
– 6 hotdogs
– 6 hotdog broodjes
– 1 ui
– 200 gr zuurkool
– 6 zongedroogde tomaten (niet in olie)
– 1 tl karwijzaad
– zout en peper
– 300 ml droge witte wijn
– 300 ml Thousand Island dressing
– 1 pot augurken plakjes
– 6 plakjes Zwitserse kaas
– 6 hotdog broodjes
– 1 ui
– 200 gr zuurkool
– 6 zongedroogde tomaten (niet in olie)
– 1 tl karwijzaad
– zout en peper
– 300 ml droge witte wijn
– 300 ml Thousand Island dressing
– 1 pot augurken plakjes
– 6 plakjes Zwitserse kaas
Recept
- Gooi dat vuur open, niet te hoog. Hak een uit in kleine blokjes en bak voor 6 minuten tot lichtbruin. Voeg de zuurkool, tomaten en karwijzaad toe. Roer voor 3 minuten en voeg dan zout en peper bij. Schenk de wijn er bij en bedek geheel met deksel. Laat sudderen voor 5 minuten. Drink ondertussen rest van de wijn zelf op terwijl je met stap twee verder gaat.
- Verwarm oven voor op 180 graden. Verwarm ook de grilplaat. Snij ondertussen broodjes aan bovenkant open. Grill broodjes voor twee minuten en hotdog voor drie. Zorg dat de hotdogs aan alle kanten worden gegrild.
- Leg broodjes op bakplaat met bakpapier. Kwak er wat Thousand Island dressing over – niet te veel, maar ook niet te weinig.
- Volgende volgorde is even belangrijk als die van de krabburger. Je legt op het broodje in deze volgorde: kaas, hotdogs, dressing, zuurkool, plakjes augurken aan beide kanten.
- Schuif geheel in oven. Wacht 3 minuten tot kaas is gesmolten.
Eet Smakelijk!