Geld inzetten op voetbalwedstrijden is makkelijker en populairder dan ooit tevoren. In iedere kleedkamer hoor je na de training wel: “Yes, ik heb m’n betje gewonnen”, terwijl de ander verdacht stil is. Wij gingen op onderzoek uit naar hoeveel geld er per voetbalwedstrijd wordt ingezet.
Hoeveel geld wordt er ingezet per voetbalwedstrijd?
Sinds kort mag je via meerdere platformen legaal geld inzetten op voetbalwedstrijden in Nederland, voorheen mocht dat alleen op TOTO. Ondanks dat er maar één legaal platform was, werd er toch massaal ingezet op wedstrijden in de Eredivisie. Per voetbalwedstrijd werd er 18,1 miljoen euro ingezet. Dat is ongeveer 160 miljoen euro per speelronde en 5,4 miljard euro per eredivisieseizoen! Bizar.
Bizarre bedragen in buitenlandse competities
Maar die cijfers stellen niets voor in tegenstelling tot andere Europese competities. Zo werd er vorig seizoen 11,8 miljard euro ingezet op de Franse Ligue 1. In de Bundesliga worden die cijfers nog meer dan verdubbeld: 27,8 miljard. Er werd nog veel meer geld ingezet in de Italiaanse Serie A. De online platformen in het land van pasta en pizza streken maar liefst 38,4 miljard euro op. En net wanneer je denkt dat het niet gekker kan, werd er in het afgelopen seizoen van de Spaanse LaLiga een dikke 41 miljard ingezet op voetbalwedstrijden. Kan het nog gekker? Jazeker, we hebben de Premier League nog niet besproken.
Engeland spant de kroon
Er is altijd baas boven baas. Natuurlijk steekt Engeland er weer met kop en schouders bovenuit. In de Premier League, de competitie van het grote geld, werd er afgelopen seizoen maar liefst 68 miljard euro (!) ingezet op voetbalwedstrijden. Laat die bedragen maar even op je inwerken.
Met de komst van nieuwe platformen waar je online geld kunt inzetten op voetbalwedstrijden zullen deze krankzinnige bedragen in de komende jaren nog wel blijven stijgen. Het zal ons benieuwen wat voor een astronomische bedragen dan in deze wereld zullen rondgaan.,