Other

Dit is het inkomen van een (KLM)-piloot

inkomen piloot-KLM

Je hoort het vaak: “ik wil later piloot worden.” Heel nice, maar gemakkelijk is het zeker niet. Je moet jarenlang verschillende opleidingen volgen en je gezondheid moet tiptop in orde zijn. Naast dat moet je ook maar eens een baan zien te vinden bij een vluchtmaatschappij, want dat is nog best lastig voor een piloot, zeker nu. Dat gezegd te hebben is piloot zijn wel één van de aantrekkelijkste beroepen. Maar wat is het gemiddelde inkomen van een KLM-piloot eigenlijk? Je leest het hier.

Strenge toelatingseisen voor de opleiding tot piloot

Piloot van een vliegtuig zijn, het is een echte jongensdroom. Om die droom te verwezenlijken, zal je toch van goede huizen moeten komen. Er is een hele waslijst aan toelatingseisen en de opleiding duurt ook eeuwig. Maar mocht je er doorheen komen, dan heb je wel een echte droombaan.

Het inkomen van een piloot verschilt per vliegtuigmaatschappij

Wat verdient een piloot nou eigenlijk. We kunnen je verklappen, met het salaris van een piloot kan je een dikke vetpot vullen. We gingen op onderzoek uit naar wat de droombaan van menig jongetje precies verdient. Er zit per vliegtuigmaatschappij verschil in het inkomen. Ook verdient een ervaren piloot meer dan een beginnend piloot. In dit artikel nemen we de grootste vliegtuigmaatschappij van Nederland, KLM als maatstaf. Hieronder lees je het inkomen van een KLM-piloot.

Het gemiddelde inkomen van een KLM-piloot

Zoals gezegd zitten er verschillen in de salarissen van piloten. Ook binnen KLM verschilt dit. Een KLM-piloot verdient gemiddeld per jaar 100.000 tot 150.000 euro per jaar. Dat inkomen kan oplopen tot een dikke 250.000 euro per jaar. Helemaal niet verkeerd voor een beetje vliegen naar tropische bestemmingen, je ziet de hele wereld en bent altijd op reis. Daar kunnen veel mensen alleen maar van dromen.

De nadelen van een baan als piloot

Het gaat alleen niet allemaal over rozengeur en maneschijn. Een piloot is veel weg van huis. Hij moet zijn familie dus vaak missen. Soms is een piloot wel dagen/weken achter elkaar van huis. Verder is het een vrij eenzame taak. Tuurlijk heb je een co-piloot en je crew op de vlucht, maar je zit toch bijna continu verpakt in die kleine cabine. Als laatste heb je natuurlijk een enorme verantwoordelijkheid. Je hebt elke vlucht opnieuw het leven van je passagiers in handen. Eén kleine fout kan fataal zijn. Niet iedereen kan met deze verantwoordelijkheid te werk gaan.
Al met al zitten er dus flinke voordelen, maar ook nadelen aan het werk als piloot. Met het inkomen van een KLM-piloot mogen ze niet klagen. Daar zijn vast veel mensen jaloers op. Wil jij meemaken hoe het is als een echte F16-piloot? In dit spel vlieg je net als een echte F16-piloot door de geluidsbarrière.