Laten we je gingerknowledge allereerst even updaten; ondanks dat ‘Gingerphobia’ een erkend begrip is, zijn gingers sinds de Romeinse tijd in sommige kringen immens populair. Zo genoten degenen met vurig gekleurd haar vroeger behoorlijk wat aanzien in de Romeinse kunst en cultuur. Er werd ook gedacht dat ze sterker en meer vastberaden waren dan anderen. Daarom was de ginger duurder dan andere slaven – er gaan zelfs verhalen dat gevangenen hun haar gekleurd zouden hebben om als trofeeën te worden weergegeven. Tevens was het aan het eind van de 16e eeuw algemeen bekend dat het vet van een roodharige man een verplicht ingrediënt was voor gif.
Back to ‘reality’
Anyway, we leven nu gelukkig in de tijd waar de wetenschap leidend is. En hoewel deze ons niet kan vertellen waarom de ginger in de voetbalwereld nou niet bepaald sterk vertegenwoordigd is kennen de 140 miljoen redheads ano 2017 toch opnieuw een kleurrijke tijd. Denk bijvoorbeeld aan supergingers Ed Sheeran, Conor McGregor en Henry Charles Albert David (Prince Harry) die on top van de muziekindustrie, de UFC en de Engelse elite hun roodheid tot in perfectie etaleren.
Vandaar dat Australië’s Co-ParentMatch – een sociale netwerkplaats voor mensen die een mede-ouder, spermadonor of sperma-ontvanger willen ontmoeten – een wanhopige casting call voor gingerdonors heeft geplaatst op Facebook. Hun vrouwelijke leden dromen blijkbaar allemaal van roodharige baby’s. Wil jij, als ginger, je steentje bijdragen? Dan zul je jouw kwakje in Australië af moeten geven.
Save the gingers
Dus, ben jij nou zo’n krachtige firecracker, help het bedrijf dan een handje in de naam van de zorgwekkende hashtag #SaveGingers. Op deze manier kun jij een positieve bijdragen leveren aan het geluk van een ander terwijl jij je eigen legacy vergroot of gewoon een beetje extra poen incasseert.
Helaas, voor de Aussie-moeder is rood haar een recessief gen. Hoewel het hebben van een ginger-ouder de kans op rood haar vergroot is het geen zekerheidje, tenzij beide ouders echt puur zijn. Daartegenover staat natuurlijk de rake uitspraak; “Niet geschoten is altijd mis”.