Ultiem Hollands gerecht
Als je denkt dat een maaltijd als spinazie met aardappels en gehaktballen het meest Hollandse is wat er voor je neus kan liggen, dan heb je het toch echt fout. ER is namelijk een maaltijd die alles overtreft: de frikandellen lasagne, een lasagne van frikandellen. Sinds de komst van social media worden de recepten steeds gekker en gekker, en daarom gaan we jou uitleggen hoe je deze te gekke maaltijd moet maken.
Dit unieke gerecht heb je in een paar minuten gemaakt, dus zelfs voor de mensen die alleen een ei kunnen bakken is dit een makkie.
Stappenplan
Wat je nodig heb om de lasagne te maken is.
- 20 tot 25 frikandellen (ligt er aan hoe groot je de schotel wil maken)
- Mayonaise, ketchup of curry
- Uien
- Een ovenschaal
Als eerste stap zorg je ervoor dat je de uien in goede kleine stukjes hakt, totdat je geen grote stukken meer ziet. Als je de uien iets eerder snijd en daarna even in de koelkast bewaard zijn ze nog lekkerder, maar hoeft niet per se.
Ten tweede moet je zorgen dat je frikandellen ontdooid zijn en snij ze dan per stuk in tweeën. Als je dat heb gedaan kun je ze in de frituur of airfryer doen.
Stap drie, als de frikandellen klaar en goed gebakken zijn, kun je je eerste laag in de schaal leggen. Als je de eerste laag hebt liggen, bestrooi je dit met een dikke laag uitjes en saus. Bouw dit laag voor laag op.
Op de laatste laag doe je de meeste uitjes en saus, zodat je extra kunt genieten van deze vette hap. Voor de rest is het puur genieten van je oer-Hollandse gerecht.
Nieuwe lasagne trend
Experts zeggen dat ze denken dat deze lasagne, oftewel de frikansagne de nieuwe hit gaat worden van alle gerechten. Dus als jij een trendsetter wil zijn bij je vrienden, kun je het maar beter snel gaan maken, want het is hartstikke makkelijk en ook nog eens heel lekker. Eet smakelijk!