Een burrito is altijd lekker, maar deze burrito is heel lekker én heel gezond. Dit het het eiwitrijk recept voor een burrito met kip.
Nog zo’n eiwitrijk recept
Het is weer een eiwitrijk recept waar je je vingers bij af kunt likken, net als de quesadilla met tonijn. Perfect voor na een stevige workout of als je gewoon zin hebt in een lekkere maaltijd. Het is een recept voor 2 burrito’s, maar als je zin hebt in meer kun je natuurlijk ook meer maken. Meer op zoek naar een eiwitrijk ontbijt? Dan hebben we ook nog de eiwitrijke pannekoeken voor je neergezet. Het is namelijk belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen als je aan het sporten bent. Sowieso moet je denken aan een gevarieerd en gezond eetpatroon, waarbij je genoeg van alle voedingsstoffen binnenkrijgt.
Het recept
Ingrediënten:
- 200 gram kipfilet
- 2 wraps (volkoren)
- 1 tomaat
- 50 gram dungesneden wortel
- 50 gram dungesneden rode biet
- Handje ijsbergsla
- Paprikapoeder
- Peper/zout
Om te beginnen snijd je de kipfilet in reepjes en die bestrooi je met peper, zout en paprikapoeder. Bak die vervolgens gaar in de koekenpan met een beetje olijfolie. Geen boter, een eiwitrijk recept hoort namelijk ook gezond te zijn. Snijd de tomaat in dunne reepjes. Warm de wrap op in de magnetron en beleg die met de helft van de kip, tomaat, wortel, rode biet en sla. Doe er een saus naar smaak bij. Daarvoor hebben we een recept met knoflooksaus hieronder.
Knoflooksausje erbij
Geen goede burrito zonder lekkere saus. Daarom kun je heel makkelijk zelf een knoflooksausje maken. Die maak je door 250 gram Griekse yoghurt te mengen met 2 geperste knoflookteentjes. Doe hier nog een beetje knoflookpoeder, peper en zout bij. Een scheutje worcestershire saus voor de smaak, en maak het af met heel fijngesneden bieslook en je knoflooksaus is af. Dit is dan weer niet bepaald een eiwitrijk recept, maar het maakt je burrito met kip wel een stuk lekkerder. Eet smakelijk!