Het is weer de tijd van het jaar waarin we ons ongegeneerd mogen volproppen met oliebollen. Met of zonder krenten, het kan allemaal. Deze jaarwisseling hebben we wel hele speciale oliebollen. De oliedel maakt namelijk zijn debuut. Je raadt het al, dit is een combinatie van een oliebol en een frikandel, dé smaaksensatie van deze jaarwisseling.
De oliedel, een combinatie van een oliebol en een frikandel
Brabantse gezelligheid kent geen tijd, en zo ook de creativiteit niet. Een vriendengroep uit Brabant is met het geniale idee gekomen om de frikandel en de oliebol te combineren. Snijdt de frikandel in vier stukken, bak één van de stukken samen met het oliebollen deeg en voilà, aanschouw de oliedel. Makkelijk en lekker, een geniale uitvinding.
Zeg nou eerlijk, een frikandel is toch overal lekker bij? Dat dachten de jongens uit Brabant ook. Ze hadden tachtig oliedellen gemaakt en die waren binnen no-time op. Je kan ze eten met poedersuiker, mayonaise of curry, het smaakt allemaal goed. Overigens kun je van één frikandel, vier oliedellen maken. Ideaal!
Het is ook niet de eerste keer dat de frikandel met de oliebol gecombineerd wordt. In 2014 vervingen ze in het noorden de krenten van de oliebol voor stukjes frikandel. Ook dit was een geniaal idee, toch denken we dat de oliedel het een stuk beter gaat doen. Ga jij ‘m maken tijdens de aankomende jaarwisseling? Wie weet is het de redding voor deze ietwat troosteloze oud en nieuw.