We hebben de eerste echt zonnige dagen achter de rug en dat is meestal het startschot voor een seizoen lang terrassen en het park in – met de daar bijbehorende frisse drankjes. Wanneer jij van plan bent om je horizon te verbreden op het gebied van drank, dan hebben we een zomerse tip voor je: cider!
Cider is fruitiger dan bier en verfrissender dan wijn en daarmee het perfecte eerste drankje voor bij de borrel, op het terras of bij de BBQ.
Meer en meer Nederlanders hebben de smaak van cider te pakken, maar het drankje is nog lang niet zo populair als elders in de wereld. Nederlandse mannen denken bij cider vaak aan mierzoete drankjes, dit is echter lang niet altijd het geval. Het marktsegment groeit aanzienlijk en er wordt volop geïnnoveerd, wat leidt tot verfrissende variaties van zoet tot droog en van een pure appelsmaak tot een andere flavoured smaak. Wij ondervonden de verschillende smaken zelf en dit is onze ervaring:
Apple Bandit Classic
Alhoewel de naam ‘Classic’ anders doet vermoeden, is deze cider de nieuwste innovatie van Apple Bandit. De cider is speciaal ontwikkeld voor mensen die minder behoeften hebben aan hele zoete drankjes. De Apple Bandit Classic is dan ook minder zoet en kenmerkt zich door een lichtdroge smaak en afdronk.
Apple Bandit maakt uitsluitend gebruik van de beste appels voor hun ciders, wat terugkomt in de fijne appelsmaak van de Apple Bandit Classic. Door de cider over het ijs te schenken, wordt het frisse karakter versterkt. Lekker bij de borrel en perfect voor bij de barbeque.
Apple Bandit Juicy Apple
De Apple Bandit Juice Apple is zoeter dan de Classic, maar de focus ligt ook bij deze cider op de appel. Net als de Classic gaat ook deze cider goed samen met jouw T-bone steak van de barbeque.
De Apple Bandit Juicy Apple wordt doorgaans on the rocks geserveerd, wat voor een minder zoete smaak zorgt; een heerlijke verfrissing na een lange dag. Zowel de Classic als de Juicy Apple kent een alcoholpercentage van 4,5%.
Stassen Cidre Brut
Stassen Cidre Brut is ideaal om jouw cideravontuur mee af te trappen. Met een laag suikerniveau, de natuurlijke, frisdroge smaak en de fijne bubbels is het een goed alternatief voor een glas champagne op een feestje – of gewoon wanneer je toe bent aan een verfrissend drankje.
Wat betreft pairing kun je deze cider geweldig goed combineren met een toastje zalm of hartige pannenkoek. Bovendien is dit de enige cider uit deze lijst die je zonder ijs dient te drinken.
Old Mout Kiwi & Lime
Old Mout is ontstaan in Nieuw-Zeeland en is net zo avontuurlijk als haar land van herkomst. Ze zijn erin geslaagd om een lichte, friszoete cider met een verfrissende twist van kiwi en limoen te maken.
De ciders van Old Mout staan garant voor een heerlijk begin van jouw zomerse avond op je dakterras met je maten. Tover de barbeque tevoorschijn, maak met je maten de lekkerste kip en spareribs klaar en geniet van deze friszoete cider.
Old Mout Passionfruit & Apple
Naast de verfrissende Kiwi & Lime smaak, heeft Old Mout een tropische variant weten te creëren: Old Mout Passionfruit & Apple. Deze cider is met zijn fruitige smaak de exotische kers op de taart van jouw namiddag op het strand. Bovendien zijn de Old Mout ciders heerlijk voor bij pittige gerechten zoals Thais of een Indiase curry.
Ciders zijn een geweldig alternatief voor een verfrissende drank. Hopelijk hebben we je nieuwsgierig kunnen maken om zelf ook eens een op ontdekkingsreis te gaan, want er valt nog genoeg te ontdekken in de wereld van cider dranken.