Zelf brood bakken kan lijken als een heel karwei, maar het resultaat is het vaak waard. Zeker in het geval van dit brood, dat je maakt met behulp van bacon en bier. Bier wordt wel vaker gebruikt in beslag en deeg, maar bacon wordt er niet vaak aan toegevoegd. Maar probeer je het voor te stellen: bier én bacon in je brood, wat het hartig en stevig maakt en perfect voor een lekkere lunch. Het recept is ook niet het moeilijkste dat er bestaat.
Bier brood met bacon
Om dit brood met bier en bacon te maken heb je geen gist nodig, maar als je het nodig vindt kun je het er wel in doen. Wel heb je een paar andere ingrediënten nodig, en natuurlijk de benodigdheden als een mixer, oven en bakvorm. Het recept is als volgt:
Ingrediënten
- 720 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 tl suiker
- 1 blikje bier op kamertemperatuur. Gebruik bier naar eigen smaak, maar alles wat bier is werkt.
- 3 goede plakken bacon
- Boter of olie
Om te beginnen moet je de bacon bakken totdat hij knapperig is. Zorg dat het vuur niet te hoog staat, zodat het vet rustig kan smelten en knapperig kan worden. Laat dit vervolgens afkoelen en snijd het dan in kleine stukjes zodat je het handig in je bier brood kunt verwerken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en nu kom je erachter dat dit brood echt makkelijk te maken is. Je mengt alle ingrediënten door elkaar en mixt even goed met deeghaken. Als het goed is wordt het meer een deeg dan een beslag, zodat het een goed bier brood kan worden. Zodra er een stevig deeg is gevormd, kun je de bakvorm invetten met de olie of boter en het deeg erin doen. Bak het brood in ongeveer 40 minuten af. Is je brood na die tijd nog niet helemaal gaar, kun je hem er nog 10 minuten extra in doen. Laat het brood een half uurtje afkoelen en dan is hij klaar om aangesneden te worden.
Bevalt het koken met bier wel maar weet je niet zo goed hoe? Dit is hoe je wel en niet moet koken met bier.