5 beste tosti recepten
Keuzestress over wat je moeten eten? Geen stress, we hebben de perfecte maaltijd/snack voor jou. Laten we het even hebben over de ultieme comfortfood ervaring: de tosti. Serieus, is er iets beters dan een knapperige, cheesy tosti die uit elkaar spat van smaak? Wij denken van niet. Dus, hebben we de vijf beste tosti recepten voor je op een rijtje gezet.
1. De klassieke Italiaan
Voor deze tosti duiken we even de Italiaanse cultuur in. Wat heb je precies nodig? Een ciabatta, mozzarella, tomaten, verse basilicum en olijfolie. Bouw, om te beginnen, een torentje van mozzarella, tomaten en basilicum op de ene ciabatta helft, top het vervolgens af met de andere ciabatta. Grill het geheel tot de kaas smelt. Voor de liefhebbers: je kunt er nog olijfolie over heen doen voor de finishing touch en klaar is kees.
2. Turks brood tosti
Nummer #2 in het rijtje van beste tosti recepten is de tosti met Turks brood. Snijd een groot Turks brood (of kleine broodjes) doormidden en beleg het met 75 gram witte kaas en ½ theelepel za’atar. Leg vervolgens de andere helft van het brood(je) erop en bak het geheel in een tosti-ijzer. Voor de smaakexplosie: een zelfgemaakte tahina dip. Meng 100 gram tahin met 1 theelepel gemalen komijn en 2 theelepels citroensap in een kom. Klop er koud water door tot de dipsaus de dikte van yoghurt heeft. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer deze hemelse dip bij je warme Turks brood tosti.
3. Pesto-parm tosti delight
De pesto-parm tosti vinden veel mensen vaak verrukkelijk, dus vandaag delen we die ook met jou. Smeer eerst een laag pesto op één kant van elk volkorenbrood. Leg een paar plakjes tomaat op een van de pesto-lagen. Strooi flink wat geraspte Parmezaanse kaas over de tomaten, beter te veel dan te weinig. Plaats het andere stuk brood er bovenop. Druppel een beetje olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Bak de tosti aan beide kanten tot het brood knapperig is en de kaas smelt als een Italiaanse droom. Haal je kunstwerk uit de pan, snijd het schuin door en nu kun je genieten van je zelf gemaakte maaltijd.
4. De ontbijttosti
De tosti met ei is een ontbijt op brood waar je wakker van wilt worden. Wat je hiervoor moet doen is, smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Leg dan een sneetje brood in de pan en bestrooi het met een goede hoeveelheid geraspte kaas. Laat het smelten en knapperig worden. In een andere hoek van de pan, breek je voorzichtig het eitje. Bak het tot de randjes knapperig zijn, maar de dooier nog zacht is. Schuif het gebakken eitje bovenop de gesmolten kaas op het brood. Bestrooi het met een beetje zout en peper naar smaak. Plaats het andere sneetje brood erbovenop en druke het zachtjes aan. Bak aan beide kanten tot het brood knapperig is, en daarna kun je de tosti eruit halen en er heerlijk van genieten.
Een tosti om voor te smelten
En allerlaatste in het rijtje van beste tosti recepten is de klassieke mozzarella-pesto tosti. Voor deze heerlijke tosti smeer je eerst een lepel vol pesto op één kant van elk sneetje Italiaans brood. Leg dan verse plakjes mozzarella op de andere kant van de broodsneetjes. Plaats de twee sneetjes brood met de belegde kanten op elkaar. Smelt een klontje boter in de pan op middelhoog vuur. Dan laat je de mozzarella-pesto tosti voorzichtig in de pan glijden. Bak aan beide kanten tot het brood goudbruin is en de mozzarella smelt. Haal deze hemelse creatie uit de pan, snijd hem schuin door voor die perfecte presentatie, en geniet van de mozzarella-pesto heaven tosti.
Loopt het water je toch niet in de mond na het zien van deze tosti’s? Probeer dan eens deze frikandel speciaal tosti.