Gear

De batterij van je iPhone langer leven geven? Trap dan niet in deze mythes

Hierom moet jij je iPhone steeds vaker opladen

Je kent het wel: je bent onderweg, hebt je iPhone hard nodig en plots zie je dat de batterij bijna leeg is. In een wanhopige poging om de laatste procentjes te sparen, schakel je over op allerlei ‘batterijbesparende’ hacks. Maar werken die trucjes eigenlijk wel?

Apps sluiten voor meer batterij?

Heb jij ook de reflex om al je apps te sluiten in de hoop je batterij te sparen? Het lijkt logisch, maar volgens Tom van Stam van IGN in een interview met De Telegraaf is het onnodig. “Je iPhone is slim genoeg om apps die je niet gebruikt op pauze te zetten. Ze verbruiken dan geen energie. Sterker nog, het heropenen van apps kost meer batterij dan ze uit de slaapstand halen” licht hij toe. Let wel op met locatieservices zoals Google Maps: die kun je beter wel afsluiten als je ze niet gebruikt. Het is een van de redenen waarom jij je iPhone steeds vaker moet opladen.

Wifi en bluetooth uitzetten niet nodig

Je wifi en Bluetooth uitschakelen in de hoop wat extra batterij te sparen? Volgens Van Stam is dat een fabeltje. “Moderne smartphones, waaronder iPhones, zijn slim genoeg om zuinig om te gaan met wifi en Bluetooth wanneer je niet verbonden bent. Het uitzetten ervan heeft dus weinig zin.” Wat je wel kunt doen, is je auto-brightness inschakelen en in de gaten houden welke apps veel batterij verbruiken via de instellingen van je telefoon.

Auto-Brightness en apps in de gaten houden

Wil je echt iets doen voor je batterij? Zet dan de auto-brightness aan. Dit zorgt ervoor dat je scherm zich automatisch aanpast aan het omgevingslicht, wat energie bespaart. En neem af en toe een kijkje bij de batterij-instellingen van je iPhone om te zien welke apps de meeste energie slurpen. “Zo kun je bewuste keuzes maken over welke apps je wel of niet gebruikt”, adviseert Van Stam. Met een paar slimme aanpassingen kun je dus meer uit je iPhone-batterij halen. En onthoud niet alle hacks zijn wat ze lijken. Soms is het beter om op de expertise van techkenners te vertrouwen dan op de zoveelste online mythe.