Het begint allemaal bij een valse identiteitskaart
Een carrière in het imiteren van royalty en oplichten van mensen begon voor Gignac in 1987, toen hij een valse identiteitskaart wist te bemachtigen met de naam van prins Khalid bin al-Saud. Met deze nieuwe identiteit begon hij zijn praktijken, waarbij hij in 1991 het Regent Beverly Wilshire Hotel wist op te lichten. Vervolgens ging hij andere bedrijven oplichten door dure producten te bestellen bij verschillende winkels.
Social media
Anthony Gignac deed ook net alsof hij rijk was op Instagram. Op zijn account pronkte hij met zijn luxe levensstijl en maakte hij zichzelf wereldberoemd. Maar ondanks dat hij meerdere malen werd betrapt, kreeg hij alleen voorwaardelijke straffen. Hierdoor kon hij zijn frauduleuze activiteiten voortzetten.
Buit van 8 miljoen dollar
Uiteindelijk wist Gignac ongeveer 27 slachtoffers te misleiden en ongeveer 8 miljoen dollar te stelen. Zijn hele act kwam in de problemen toen hij een fout maakte tijdens een diner met de miljardair Jeffrey Soffer. Hij bestelde prosciutto, dat was een fout. Daar zit namelijk varkensvlees in verwerkt. Een onderzoek werd gestart en Gignac werd ontmaskerd als Anthony Gignac. Hij werd veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf.
Hoewel Gignac verantwoordelijkheid nam voor zijn daden, beweerde hij dat hij niet de enige schuldige was. Hij zei: “Ik ben geen monster.” Toch heeft hij tientallen mensen opgelicht en miljoenen gestolen. Dat is natuurlijk oneerlijk en niet goed te praten. Hij heeft een aantal jaren kunnen genieten van de rijkdom, maar op een gegeven moment was het niet meer houdbaar. Nu moet hij boeten voor zijn daden.