Maria Fagerström, ‘s werelds knapste piloot
De Zweedse Maria is influencer en piloot en heeft inmiddels meer dan 882 duizend volgers op haar Instagram-account. Ze neemt haar volgens met foto’s mee in haar leven als piloot én haar vakanties. Zo af en toe geeft ze antwoord op vragen van haar volgers over haar leven. Hiertussen zitten reistips die wellicht handig zijn om te weten. Wist je ze al of heb je er niets aan, dan zijn er altijd nog de fijne plaatjes om naar te kijken.
Tip 1: Hang een label met ‘Fragile‘ om je koffer (ook als er niet per se iets breekbaars in zit), dan gaat het vliegveldpersoneel wellicht extra voorzichtig met je spullen om. Aldus de piloot.
Tip 2: Neem altijd een opgeladen powerbank mee, zo voorkom je dat je op een ongelukkig moment met een lege telefoon zit.
Tip 3: Neem een leeg waterflesje mee zodat je die na de security-check kunt vullen met water.
Tip 4: Neem een paar extra sokken mee als je van plan bent je schoenen uit te doen tijdens de vlucht. Het is vaak koud en met een paar extra sokken hou je je voeten warm en hou je je ‘echte’ sokken schoon wanneer je bijvoorbeeld naar de wc gaat.
Tip 5: Zorg voor goede oordoppen of een noise cancelling koptelefoon. Een vliegtuig maakt herrie en je reis wordt een stuk aangenamer als je de vervelende geluiden kunt weren. Piloot Maria gaat nooit zonder de deur uit.
Tip 6: Jetlag-tip van de piloot: Luister naar je lichaam en probeer te slapen als dat kan. Ook als je maar een kwartiertje hebt, kan een powernap het verschil maken. Ook zo min mogelijk suiker eten zou volgens de knappe piloot in je voordeel werken.
Tip 7: Geld wisselen op het vliegveld is een afrader. Los van het feit dat je vaak in lange rijen staat is het ook nog eens duurder dan op straat. Plan dit dus al voor je vlucht, of na je aankomst. Scheelt je tijd én geld.
Tip 8: Probeer vroeg te boarden, dan is de kans het grootste dat er nog genoeg ruimte is voor je handbagage in de cabine. Ben je één van de laatsten, dan is de kans groot dat je handbagage alsnog ingecheckt moet worden. Ten eerste gaat dit dan wat gehaast waardoor er wel eens dingen fout gaan. Ten tweede betekent het dat (als je alleen met handbagage reist) je alsnog bij de bagageband moet wachten na je landing. Zonde van je tijd.