Entertainment

5 Sitcoms die je dit seizoen op Netflix moet zien

sitcoms

Slechte weersvoorspellingen of noodgedwongen thuiszitten: er zijn verschillende goede redenen voor een weekendje bingewatchen op Netflix. Ben je op zoek naar humor om de donkere dagen wat te verlichten? Zie hier onze top 5 van feelgoodseries die je door de koude winter helpen, en nog lang daarna.

1. The IT-crowd

De IT-afdeling van het Britse Reynholm Industries bevindt zich in de kelder van het gebouw. Het kantoortje wordt bemand door twee nerdachtige en weinig gemotiveerde types, Maurice en Roy. Tot op een dag hun wereld op zijn kop staat als de net zo geschifte Jen Barber tot afdelingshoofd wordt gebombardeerd.
Alleen weet Jen weinig af van IT en alles wat met computers te maken heeft. Ze kan een e-mail sturen en een muis herkennen, maar daar houdt het ook zo ongeveer op. De uiterst agressieve en hysterische baas, Denholm Reynholm, ligt er in elk geval niet wakker van. Die houdt er zijn eigen normen en waarden op na. The IT Crowd is een heerlijke Britse comedyserie met de typerende droge humor en slapstick.

2. The Unbreakable Kimmy Schmidt

Nadat ze vijftien jaar zijn opgesloten in een bunker, worden vier vrouwen in het fictieve Durnsville gered. Verantwoordelijk voor hun jarenlange gijzeling is pastoor Richard Wayne Gary Wayne (Jon Hamm), die zichzelf had uitgeroepen tot postapocalyptische sekteleider. De vier wereldvreemde vrouwen trekken een maatschappij in die niet stil heeft gestaan tijdens hun afwezigheid. 
De serie draait vooral om een van deze vrouwen, Kimmy Schmidt (Ellie Kemper), die zich onbevangen in het moderne leven stort. Haar over-the-top huisgenoot Titus Andromedon (Titus Burgess), activistische huisbazin Lilian Kaustupper (Carol Kane) en voormalige werkgeefster Jacqueline Voorhees (Jane Krakowski) helpen haar op weg in het bruisende New York. Of toch niet helemaal?

3. Kath & Kim

Wie de hilarische, Australische Kath en Kim nog niet kent, doet er goed aan hier snel wat aan te veranderen. De sitcom speelt zich af rond moeder Kath Day-Knight (Jane Turner) en dochter Kim Craig (Gina Riley). Zij verschillen, inderdaad, als dag en nacht van elkaar. Kath is een frêle krullenbol, vol energie en een tikkeltje naïef. Kim, daarentegen, is een nukkige en sarcastische dertiger die niet op haar mond is gevallen. 
De combinatie van dit duo met de gebrylcreamde vriend van Kath, Kel Knight, en de meeloperige vriendin van Kim, Sharon, levert aanstekelijke situaties op. Van Kath & Kim werd ook een Amerikaanse versie gemaakt, maar deze heeft lang niet zoveel succes als het Australische origineel.

4. Episodes

Episodes is een Brits-Amerikaanse productie. Centraal in deze serie staat het schrijversduo Sean (Stephen Mangan) en Beverly (Tamsin Greig). Zij sleepten met hun Britse serie ‘Lyman’s Boys’ een BAFTA in de wacht en willen hun geluk gaan beproeven in de VS. Ze reizen naar Hollywood, waar de remake van hun serie zal worden geproduceerd onder de naam ‘Pucks’.
De hoofdrol in ‘Pucks’ wordt gespeeld door Matt LeBlanc, die… zichzelf speelt. Een onhandelbare hoofdrolspeler met sterallures, een hyperseksuele omroepbaas met de naam Merc Lapidus, een origineel verhaal waarvan geen spaander overeind blijft en een cultuurshock om ‘u’ tegen te zeggen. Episodes is een sympathieke serie met misschien wel een van de leukste rollen voor Matt LeBlanc.

5. Extras

Ricky Gervais is sinds The Office niet meer weg te denken uit de Britse comedyscene. Ook in Extras speelt hij de rol van de verongelijkte nagel aan je doodskist weer met verve. Ditmaal kruipt hij in de huid van een ‘extra’, dat is een figurant in televisieseries en films. Hij doet het echter liever voorkomen als serieus acteerwerk. Zijn collega en beste vriendin Maggie Jacobs (Ashley Jensen) zorgt voor de nodige dosis zelfrelativering.

Wereldwijd Netflix-aanbod via VPN

Sommige van de bovenstaande series zijn niet opgenomen in het Nederlandse aanbod van Netflix. Dat hoeft geen probleem te zijn, wanneer je gebruik maakt van een VPN-verbinding. Je kunt dankzij een VPN gratis proefperiode zelf uitproberen of het wat voor je is. Maar eigenlijk twijfelen we daar niet over. Een VPN-verbinding biedt namelijk heel veel voordelen. 
Zo geeft het je zekerheid op het gebied van je digitale veiligheid en privacy. Met een VPN-verbinding vindt het dataverkeer tussen jouw telefoon of laptop en de VPN-server plaats via een beveiligde tunnel. De VPN-server verstuurt de gegevens daarna door naar het (openbare) netwerk, maar niet voordat het de gegevens gecodeerd heeft. Als hackers de gegevens onderscheppen, zijn ze onleesbaar en niet te herleiden naar de oorspronkelijke eigenaar.
Het enige dat zichtbaar is, is het IP-adres van de VPN-server. Dat geldt dus ook voor streamingdiensten als Netflix, Hulu en Amazon Prime. En omdat jij verbinding kunt maken met elke VPN-server in de wereld, heb je geen last van regionale blokkades.