De feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent maar één ding: eten, drinken en gezelligheid met familie en vrienden. Geen idee wat jij je vrienden voor een maaltijd moet voorschotelen? Niet getreurd. BACARDÍ helpt jou een handje met The Table of Ocho. Met dit 8-gangen menu, en bijhorende cocktails, zorg jij voor het ultieme kerstdiner. Loopt het water (en BACARDÍ) je al in de mond?
Feest vieren met BACARDÍ
Uit een onderzoek van Norstat Express blijkt dat 88 procent van de de Nederlandse respondenten het liefst de feestdagen thuis met vrienden en familie doorbrengt. Een groot deel van deze groep geeft daarbij ook aan een voorkeur te hebben voor een feestelijke verzameling van zes à negen personen. Verder blijkt dat Nederlanders wel een beetje klaar zijn met de klassieke kerstgerechten. Geen kalkoen, konijn of kaasfondue: hoog tijd voor wat nieuws. Maar waar moet je beginnen? Gelukkig voor jou heeft BACARDÍ besloten om de lokroep van de gemiddelde Nederlander te beantwoorden met hét ultieme kerstdiner. Het merk lanceert samen met chef London Loy een inspiratieplatform genaamd The Table of Ocho. Dankzij dit platform schotel jij jouw vrienden straks een diner voor om je vingers bij af te likken. Gerechten, bijpassende cocktails én aankleding – BACARDÍ got your back.
The Table of Ocho
Waarom The Table of Ocho jou en je vrienden het ultieme kerstdiner bezorgt? BACARDÍ heeft de handen ineengeslagen met chef London Loy en bartending expert Joy Obergh om The Table of Ocho samen te stellen. Op het inspiratieplatform van BACARDÍ kan jij recepten van acht overheerlijke Caribische gerechten met acht bijpassende, authentieke rum cocktails vinden. Neem bijvoorbeeld alleen al de Rode Mul Ceviche, die perfect past bij de Pieces of 8 Cocktail – en dat is nog maar één van de acht gangen die de feestdagen omdopen tot smaakfeestdagen.
“Lekker koken is mijn passie, maar tijdens de feestdagen ga ik echt all out voor mijn vrienden en familie”, vertelt London Loy over zijn acht creaties. “Ik schotel geen traditionele gerechten voor, maar altijd een verrassend en kleurrijk menu. De gerechten voor Table of Ocho zijn geïnspireerd op BACARDÍ Ocho en de Caribische keuken en zijn perfect te combineren met de cocktails. Soul food op een sophisticated manier.”
The Table of Ocho is niet alleen een lust voor de maag en smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Gebruik bijvoorbeeld een een kleurrijke mix van soorten servies, servetten en bloemen en creëer een tafel waar de gemiddelde stylist jaloers op zou worden. Als kers op de taart geven BACARDÍ ambassadeurs Yeliz Çeçik, editor-in-chief van Vogue, en Timotej Letonja, editor-in-chief van Numéro, jou de beste tips als het op kledingstijl aankomt. “De feestdagen zijn de perfecte gelegenheid om spannende en opvallende looks te ontdekken”, vertelt Letonja. “Speel met kleuren, prints en combinaties van stoffen.” Top het af met de sfeervolle afspeellijst van zangeres Irene Hin en je gasten willen nooit meer naar huis.
Mocht jij jouw gasten naast het heerlijke eten en drinken nog willen trakteren op een leuk feitje: The Table of Ocho dankt zijn naam aan de klassieke BACARDÍ Reserva Ocho, die tot eind vorige eeuw enkel door de Bacardí familie werd gedronken. De rum, die is gebaseerd op het iconische familierecept uit 1862, staat dan ook bekend als ‘The Family Reserve’. Ideaal dus voor bij de kerst, een feest die net als deze rum in het teken staan van vrienden en familie.
8 gerechten en 8 cocktails voor het ultieme kerstdiner
Om jou alvast een klein kijkje in de keuken en cocktailbar van BACARDÍ, London Loy en Joy Obergh te geven, lichten wij een tipje van de sluier. Hieronder staan onze drie favoriete combinaties van de in totaal acht gerechten en acht bijpassende cocktails voor het ultieme kerstdiner met jouw Ocho vrienden:
Ananas Mango Salade in combinatie met de Infinity Punch
The Table of Ocho wordt afgetrapt met de Ananas Mango Salade in combinatie met de Infinity Punch cocktail. Deze starter is naast smaakvol erg kleurrijk en is perfect te combineren met de BACARDÍ Infinity Punch cocktail. Smaaksensatie gegarandeerd!
Rode Mul Ceviche aangevuld met de Pieces of 8
Nu de smaakpapillen op scherp zijn gezet, is het in gang 2 tijd voor de Rode Mul Ceviche aangevuld met de BACARDÍ Pieces of 8 cocktail. Dit van origine Peruaanse gerecht, is een verfijnde smaakbom. Neem na een hap van de gegaarde vis in friszure marinade een slok van de Pieces of 8 cocktail en de kans is groot dat je naast een instemmende ‘hmm’ weinig meer kunt uitbrengen.
Kousenband met Banaan gecombineerd met Ocho Old Cuban
Gang nummer 6 is Kousenband met Banaan in combinatie met een BACARDÍ Ocho Old Cuban. Met dit heerlijke, ietwat zoete, gerecht en de traditionele BACARDÍ Old Cuban wordt er langzaam richting het einde van het BACARDÍ diner gewerkt. Maar niet getreurd: de smaakcombinatie doet de tijd even stilstaan. Je waant je niet langer in het winterse Nederland, maar op de zonnige Caraïben.
Ga voor de volledige acht recepten naar de Table of Ocho van BACARDÍ.
Maak kans op een tafel voor 8 tijdens de BACARDÍ Table of Ocho dinner party
Naast het feit dat BACARDÍ jou het recept voor het ultieme kerstdiner presenteert, kan je ook kans maken op een tafel voor acht personen tijdens de BACARDÍ Table of Ocho dinner party op 14 december 2022. Het feestelijke diner vindt plaats in een intieme setting op een geheime locatie in Amsterdam. Het enige wat je moet doen is je voor 8 december aanmelden via deze link van BACARDÍ. Ben je geselecteerd om deel uit te maken van deze culinaire reis met legendarische BACARDÍ rum cocktails en Caribische gerechten? Dan krijg je op 9 december bericht.
Proost, en laat het je smaken!