Misschien heb je ergens wel eens gehoord over SushiSamba en dacht je op een avond je meisje een leuk te verassen en haar mee uiteten te nemen naar deze chique tent. Waarschijnlijk bleef het bij die gedachte, want een avondje uiteten bij dit restaurant moet je ver van te voren plannen. De wachttijd bij deze gerenommeerde sushiketen bedraagt maar liefst twee maanden (als je geluk hebt), daar bovenop is dit restaurant helemaal niet gevestigd in Nederland. Tot nu toe dan, want SushiSamba zet na successen in onder andere New York en Londen, voet aan de grond in Nederland. Op het Max Euweplein 64 te Amsterdam, om precies te zijn.
SushiSamba
Via foodplatform BySam kwamen we erachter wat voor geweldige gerechten chef Claudio Cardoso hier allemaal klaarspeelt. Dat het alles behalve standaard is mogen duidelijk zijn: “Braziliaanse Churrasco Rio Grande met ribeye, chorizo en picanha en de Moqueca Mista (een traditioneel zeevruchten stoofpotje van garnalen, inktvis en zeebaars met kokosnoot en limoen). Of wat dacht je van Peruaanse Kanpachi Tiradito met yuzu, zeezout en zwarte truffelolie en Tonijn Seviche met granaatappel, leche de tigre, maiz morado wasabi erwten en basilicum?”. Japanse kwaliteit verpakt in een exotische verrassing.
By the way is het niet de bedoeling dat je op sneakers, teenslippertjes of met een cap aan komt kakken want de dress code luidt als volgt: “Casual Elegance”. Wat is raw eten?