Sports

Dit bedrag aan prijzengeld verdient de winnaar van de KNVB-beker

knvb beker prijzengeld

Dit weekend staat-ie weer op het programma: de KNVB-Bekerfinale. Dit jaar kruisen Feyenoord uit Rotterdam en, toch enigszins verrassend, NEC uit Nijmegen de degens in de strijd om de felbegeerde 'dennenappel'. Naast de sportieve eer, wacht de bekerwinnaar ook een behoorlijk lekker extra zakcentje.

Feyenoord en NEC strijden tegen elkaar in de finale

Dit bekerseizoen stond weer vol van de verrassingen. De grootste stunt werd bewerkstelligd door amateurploeg USV Hercules, die al in de tweede ronde van de beker het grote, en ook in vormcrisis verkerende Ajax met 3-2 versloegen. In de volgende ronde werden de amateurs uit Utrecht echter alsnog uitgeschakeld, weliswaar pas in de extra tijd van de tweede helft van de verlenging tegen SC Cambuur, die in een spektakelstuk uiteindelijk met 3-4 wonnen.

View post on Instagram

Een andere outsider, iets minder spectaculair, maar toch, was NEC. De Nijmegenaren verkeren dit seizoen in een uitstekende vorm en staan momenteel op een knappe zesde plaats in de Eredivisie. Zij wisten af te rekenen met Roda JC, amateurclub GVVV, Go Ahead Eagles en Cambuur, en mogen zondag 21 april aantreden tegen Feyenoord, dat hun 21e bekerfinale in de historie gaat spelen. En dat ook nog eens in De Kuip, thuisbasis van de Rotterdamse club.

Dit bedrag verdient de winnaar van de KNVB Beker

Naast de sportieve eer, staat er voor de winnaar ook een lekker extra bedrag te wachten. Alle clubs krijgen in de eerste ronde van de beker sowieso al € 12.500. Wie doorgaat naar de tweede ronde, ziet nog eens € 30.000 tegemoet. Een plek in de achtste finale betekent nog eens € 50.000 extra, waar het behalen van de kwartfinale nog eens € 80.000 oplevert. Wie doorstoomt naar de halve finale, verdient nog eens € 130.000.

Het grote geld wordt echter verdiend in de finale, hoewel dat ook nog meevalt ten opzichte van de prijzenpot van Europees voetbal. De verliezend finalist mag € 200.000 bijschrijven, maar de winnaar krijgt, naast de beker, ook nog eens € 350.000 overgemaakt. Kassa!