Hier gaan heel veel broodjes, (turkse) pizza’s en boxes niet blij mee zijn.. Ons aller kebab wordt deze maand namelijk met uitsterven bedreigd, zij het als het Europees Parlement het advies van de milieucommissie opvolgt. Momenteel loopt er een onderzoek dat het gebruik van additief fosfaat in bevroren kebabvlees mogelijk zal verbieden.
Fosfaat
In de vleesindustrie is het gebruik van fosfaat onmisbaar, aangezien het vlees met deze toevoeging veel minder snel opdroogt of uit elkaar valt. Sinds 2014 is het toevoegen van Fosfaat toegstaan, maar voor bevroren vlees gelden er nog geen richtlijnen.
Het belang van het onderzoek hecht zijn waarden aan de bevindingen bij een onderzoek uit 2012 door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Hier kwam namelijk uit voort dat de consumptie van Fosfaat kan leiden tot hart- en vaatproblemen. De sociaaldemocraten en de Groenen pleiten voor een verbod wegens “ernstige gezondheidsbezwaren.”
Kebab
Hoewel kebab nooit echt de naam heeft gehad om gezond te zijn – zeker niet na een avondje zuipen – blijft het een van de meest legendarische snacks die het stillen van je honger garandeert. Daarnaast biedt het zelfs perfect verzadigend kijkplezier. Zie bijvoorbeeld hoe het wordt gemaakt:
En wat te denken van deze flinke jongen? De grootste Döner Kebab ter wereld!
In Nazareth snijden ze het vlees trouwens gewoon met echte zwaarden, BRUUT!